Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, artık futbolun asıl sahiplerinin devreye girmelerinin zamanının çoktan geldiğini, ortak akıl etrafında mutlaka buluşulması gerektiğini bildirdi.

Bordo-mavili kulübün internet sitesinde bayram mesajı yayımlanan teknik direktör Güneş, başta futbol alemi olmak üzere Türkiye'nin her zamankinden fazla dostluğa, barışa ve kardeşliğe ihtiyaç duyduğu bir dönemden geçtiğini belirterek, bu doğrultuda bayramın bir vesile olmasını tüm kalbiyle dilediğini kaydetti.

Türkiye'nin başta terör ortamı olmak üzere her türlü olumsuz gelişmeden uzak kalmasını dileyen tecrübeli teknik adam, ''Milletçe birbirimize kenetlenmemiz gereken bugünlerde, futbol dünyasında da sıra dışı gelişmeler yaşamaktayız. Bu camianın içerisindeki kişiler olarak bizlere düşen, üzerimizdeki sorumluluğun gerektirdiği davranışları göstererek, süreçten sağduyulu bir şekilde geçilmesini sağlamak olmalıdır'' ifadelerini kullandı.

Daha güzel bir dünya için insanların elbirliği içerisinde emek vermeleri gerektiğine dikkati çeken Güneş, şöyle devam etti:

'Sağduyulu, hoşgörülü, saygı ve sevgi içerisinde, ilkeli, prensipli yaşamalıyız. Sorun çıkarmak yerine birlikte çözüm üretmeliyiz. Adalet olmadan barışın olmayacağını, özgür ortam yaratılamayacağını unutmamalıyız. Birbirimizi değil, suçu yok etmeliyiz. Hak-hukuk kuralları dışına çıkmamalı, karşımızdakilere adil ve eşit muamele göstermeliyiz. Şüphelerle değil, güvenle yaşamalıyız. Bunun için bir araya gelmeliyiz.

Futbolun içerisindeki bütün unsurlar, tüm birimler öncelikle kendi içinde sorunlara çözüm bulmalı. Birimler arası diyalog geliştirilerek ortak noktalarda buluşulmalı. Ayrılıkları bir kenara bırakarak fikri mücadelemizle bir bütün oluşturmalıyız. Zira başka Türkiye yok. Artık futbolun asıl sahiplerinin devreye girmelerinin zamanı çoktan gelmiştir. Ortak akıl etrafında mutlaka buluşmalıyız. Aksi halde işin ehli olmayanlar söz sahibi olur ve bugünkünden çok daha kötü günler yaşarız.

Bu vesileyle Trabzonsporlular başta olmak üzere, milletimizin ve İslam aleminin Ramazan Bayramı'nı kutluyor, insanlığın barış içinde, sağlıklı, mutlu, huzurlu günler geçirmesini diliyorum.''