Beşiktaş ile sözleşmesini karşılıklı olarak fesheden İspanyol futbolcu Guti, futbol oynamaya devam etmek istediğini söyledi.

Guti, "Oynamaya devam etmeyi çok istiyorum, ama henüz geleceğimde hangi takım var bilmiyorum. Beni motive eden, kendimi rahat hissettiğim, aileme yakın ve oynamaya devam etmemi sağlayacak bir teklif olmalı. Şu anda rahatım ve bu futbol sorunun nasıl çözümleneceğini ileri ki günlerde birlikte göreceğiz'' dedi.

Guti, Beşiktaş'taki son aylarında zor günler yaşadığını savunarak, ''Oynamak istediğim, iyi olduğum zamanlarda oynayamadım. Sıkıntılı günlerdi ama artık tünelin sonunu gördüm, sözleşmemi feshettim ve rahatım'' ifadelerini kullandı. İspanyol futbolcu, her şeye rağmen Beşiktaş'ta çok güzel günler geçirdiğini belirtti.

İstanbul'a giderek eşyalarını toplayacağını ve bazı belgelere imza atmak zorunda olduğunu dile getiren Guti, Beşiktaş ile vardığı anlaşmayı ise şöyle anlattı:

''Bu sezona, geçen sezondan alacaklarımı tahsil etmeden başladım. Çünkü, kulübün finans durumu iyi değildi, bu orası için normal bir şey. Sezon başlarında geçen sezondan alacaklarımı verdiler ama daha sonra bu sezonla ilgili tek 1 Avro bile almamıştım. Daha sonra anlaştık. Bugüne kadarki çalışmalarım için bana ödeme yapmayı kabul ettiler. Çünkü ben, benim olanı, sadece çalıştığım süreyi istiyordum. Kalan paranın ödenmesi için uzunca bir süre verildi, o sürede ödeyecekler. Umarım bu sözlerini tutarlar.''

''Guti'' lakaplı İspanyol futbolcu Jose Maria Gutierrez Hernandez, ''Neden, (Tek sorumlu teknik direktör) dedin?'' sorusuna ''Çünkü, oynayabileceğim maçlarda beni seçmedi'' derken, ''Peki futbolcu olarak her şeyini verdin mi?'' sorusuna ise ''İyi şeyler yapmaya çalıştım. Takım arkadaşlarımla aynı şekilde iyi şeyler yapmaya çalıştım ama sonuçta kararı veren teknik direktör. Türk liginin diğer tüm liglerden farklı olduğu doğru, çünkü en fazla 6 yabancı futbolcu sahada oynayabilir. Biz takımda 12 yabancıydık. O yüzden sadece 6 kişiyi seçmek zorundaydı'' yanıtını verdi.

35 yaşındaki futbolcu, şu ana kadar kendisiyle temasa geçen hiçbir kulüp olmadığını ve aralık ayına kadar süresi olduğunu söyledi.

''Her teklife açığım'' diyen Guti, formda kalmak için kendi başına antrenmanlar yapacağını ifade ederek, ''Önemli olan kilo almamak ve fiziksel olarak iyi durumda olmak. Daha sonra yeni bir takıma uyum sağlamak ve sahaya çıkmak 1-2 haftalık bir şey'' şeklinde konuştu.

Guti, internet sitelerinde yer alan iddialara göre, adının Malaga, Granada, Getafe, Sporting Gijon, Villarreal, Rayo Vallecano, hatta Atletico Madrid ile anılmasına gülümseyerek cevap verirken, en azından Real Madrid taraftarı olması nedeniyle Atletico Madrid'e gitmesinin mümkün gözükmediğini dile getirdi.

Gece hayatıyla ilgili hakkında yazılanların hepsinin doğru olmadığını kaydeden Guti, ''Seni isteyen kulübe ne garanti veriyorsun?'' şeklindeki soruyu da, ''Ben herkes gibi profesyonelim, herkes gibi oynamaya çalışacağım'' diye yanıtladı.