Beşiktaş Teknik Direktörü Carlos Carvalhal, Gençlerbirliği karşısında haklı bir galibiyet aldıklarını söyledi.

Carvalhal, karşılaşma sonrası katıldığı basın toplantısında, iyi bir maç oynadıklarını düşündüğünü belirterek, şöyle konuştu:

''Statta ve televizyon başında izleyenlerin bu maçtan zevk aldıklarını düşünüyorum. İlk yarı bizim için iyi geçmedi. İkinci yarıda daha iyiydik. Simao'nun girişiyle sahaya iyi yayıldık ve kanatları iyi kullandık. Bununla beraber de pozisyonlar bulduk. Haklı bir galibiyet aldık. Özellikle de böyle çok çalışan ve mücadele eden bir takıma karşı. Bu nedenle galibiyetten mutluyuz.''



-''Braga karşısında henüz turu geçmedik''-



UEFA Avrupa Ligi'nde perşembe günü Braga ile rövanş maçına çıkacaklarını hatırlatan Carvalhal, ''Braga'da çok iyi bir iş başardık ve çok iyi bir skor aldık. Braga iyi bir takım ve geçen senenin finalistiydi. Daha 'turu geçtik' diye bir şey yok. Oyuncularım bunun bilincinde. Taraftarımızın da bunun bilincinde olmasını istiyorum. Perşembe günü onların desteğine ihtiyacımız var'' diye konuştu.



-Maç takvimi-



Braga maçından sonra Galatasaray ile derbi maça çıkacaklarının hatırlatılması üzerine Portekizli teknik adam, şöyle devam etti:

''Takvimi eleştirmiyorum, yanlış anlaşılmasın. Sadece gerçeklerden bahsediyorum. Rakibimiz maçını cuma günü oynadı. Bugün rahat bir şekilde bizim maçımızı izlediler. Perşembe günü tekrar bizim maçımızı izleyecekler ve 3 gün sonra da Galatasaray ile maç yapacağız. Galatasaray'ın en son maçta sakatlanan oyuncusu çok rahat bir şekilde 8-9 gün içinde formuna kavuşabilir. Beşiktaş'ta sakatlanan bir oyuncu ise en az 3 maç kaybediyor. Çünkü bizde 10 gün, 3 maç demek.''

Bu yoğun maç trafiğinde kadroda değişiklik yapmanın ve koordinasyonun sağlanmasının zorluklarına değinen Carvalhal, ''Sakatlıklardan dolayı yaptığımız değişiklikler ve koordinasyonun sağlanması çok zor. Sezon başından bu yana sıkıntıları çok yaşadık. Buna rağmen de iyi bir lig geçirdiğimizi düşünüyorum. Bunun yanında da Avrupa'da da iyi durumdayız. Türkiye Kupası'nda da yolumuza devam ediyoruz'' şeklinde konuştu.



-Fernandes'in cezalı duruma düşmesi-



Carvalhal, Fernandes'in kart cezası nedeniyle Galatasaray derbisinde forma giyemeyecek olmasıyla ilgili bir soruya, ''Bugüne kadar oyuncunun eksikliğinden dolayı mazerette, serzenişte bulunmadım. Fernandes oynayamayacak, önceki maçlarda Quaresma, Rüştü, Simao, Almeida ve birçok futbolcum oynayamadı. Elimizde çok iyi oyuncular var ve bu konuda sıkıntı yaşayacağımızı düşünmüyorum'' yanıtını verdi.



-Quaresma



Beşiktaş'ın Gençlerbirliği karşısında ilk golünü atan Quaresma, takım olgusuyla iyi mücadele ettiklerini söyledi.

Portekizli oyuncu, maç sonrası düzenlenen basın toplantısında, UEFA Avrupa Ligi ile Spor Toto Süper Lig'de farklı performans sergilemeleriyle ilgili soru üzerine, ''Maçlar birbirinden çok farklı. Sonuçta çok farklı iki kulvarda mücadele ediyoruz. Ancak bir takım olgusuyla iyi mücadele ediyoruz. Son zamanlarda sıkıntılar yaşadık. Bu sıkıntılardan doğan yorgunluk oldu. Sahada takım olarak üst seviyede mücadele ettik. Kazanma arzusu üst seviyedeydi. Önemli olan bu şekilde devam etmek. Bu şekilde devam edersek hedeflerimize ulaşırız'' diye konuştu.

Quaresma, gördüğü kartların o anki sinirden mi kaynaklandığı yönündeki soruyu ise şu şekilde yanıtladı:

''Ben futbolu çok seven ve gerçekten içinde olan biriyim. Her zaman daha fazlasını yapmaya çalışan biriyim. Bazı noktalarda dikkat etmediğinizde, aklınızı yitirdiğinde bu tür olaylar oluyor. Kartlar çıkıyor. Çok istediğinizde böyle sıkıntılar oluyor. Ben de farkındayım. Ben futbolu ciddiye alıyorum. Bazı durumlarda herkesin başına bunlar gelebiliyor. Anlık sinirlerini kontrol edememe durumu oluyor.''



-Almeida: ''Önümüze bakmalıyız''-



Siyah-beyazlı takımın golcü oyuncusu Hugo Almeida ise futbolda geçmişi düşünmeyip, bugünü ve geleceğe dikkat etmek gerektiğini söyledi.

Son haftalarda sıkıntılar yaşadıklarını dile getiren Almeida, şöyle konuştu:

''Kaybettiğimiz puanlar oldu. Bu puanları kaybetmemeliydik. Bazen önüne geçemeyeceğiniz durumlar oluyor. Futbolda bugün ve yarın geçerli. Hedefimize ulaşmak için bugünden çalışmalıyız. Önemli 3 puanı aldık. Bu galibiyetle yolumuza devam ediyoruz.''



-Çapa: Puan farkını 6'ya çıkarmamak için gelmiştik



Gençlerbirliği Teknik Direktörü Fuat Çapa ise Beşiktaş maçına puan farkını 6'ya çıkarmamak için çıktıklarını ancak bunu gerçekleştiremediklerini söyledi.

Fuat Çapa, Beşiktaş'a 3-2 yenildikleri karşılaşma sonrası katıldığı basın toplantısında, bugün galip gelmeleri durumunda Beşiktaş ile aralarındaki puan farkını ortadan kaldıracaklarını belirterek, ''Bu nedenle bizim açımızdan önemli bir karşılaşmaydı. Oyunu defansif olarak düşünmedik. Oyun ilk yarı istediğimiz gibi geçti. Beşiktaş'a fazla pozisyon vermediğimizi düşünüyorum. Biraz sakin olsaydık, topu biraz daha elimizde tutsaydık, pozisyonlar üretebilirdik'' diye konuştu.

İkinci yarıya şanssız başladıklarını kaydeden Çapa, şöyle devam etti:

''Quaresma'nın attığı gol, bizim şanssızlığımızdı. Bu golden sonra Beşiktaş biraz daha etkili oldu. Orta alanda kontrolü kaybettik ve Beşiktaş ikinci golü buldu. 2-2'yi bulduktan sonra maçı kontrol altına alalım derken, Fernandes'in iyi koşuları ve Ernst'in ileriye dönük oynaması bizi sıkıntıya soktu.''

''Taraftar olarak göze hoş gelen bir karşılaşma, ama teknik direktör olarak skordan üzüntülüyüm'' diyen Çapa, ''Sonuç bu olmamalıydı. Kaybedilen 3 puan ama bizim için kazanılan çok şey var. Beşiktaş'a deplasmanda 2 gol attık, bu da ilerideki haftalar için bizim için umut verici'' ifadelerini kullandı.

Başkent ekibinin genç futbolcusu Özgür ise maça çok iyi başladıklarını belirterek, ''İlk yarım saat iyi ataklar geliştirdik. Ancak ikinci yarıda kontrollü oynamamız gerekiyordu. Beşiktaş şansının yardımıyla bir gol buldu. Sonra kontrolü eline geçirdi. Beşiktaş'ı ikinci yarıdaki oyunu nedeniyle kutlamak gerekiyor'' şeklinde konuştu.

Azofeifa da ilk yarıda iyi oynadıklarını kaydederek, ''İyi bir performans ortaya koyduk. Ancak ikinci yarıda konsantrasyon bozukluğu sonucunda 2 gol yedik. Kazanmak için çaba sarf ettik ama olmadı'' dedi.