Isparta Milli Eğitim Müdürlüğü'nde yapılan görev değişikliğiyle eğitim kurumları arası müsabakaların organizasyonu görevini alan Müdür Yardımcısı Yakup Kütük, Ankara'da Bakanlık bünyesinde yaptığı görüşmeler sonrası, ulusal müsabakalarda yarı final karşılaşmalarının Isparta'ya verilmesini sağladı.

Kütük, "Isparta'nın müsabaka alanları ve konaklama altyapısının hazır olduğunu gören Bakanlığımız, önemli organizasyonlar için Isparta'yı ev sahibi yapmaktan çekinmedi.

Gelecek yıl, 16-20 Mart tarihleri arasında Türkiye Yıldızlar Basketbol grup müsabakaları, 6-10 Nisan tarihleri arasında Yıldızlar Türkiye Futbol yarıfinal karşılaşmaları, 26-30 Nisan tarihleri arasında Türkiye Gençler Basketbol kız erkek yarıfinal müsabakaları, 4-8 Mayıs tarihleri arasında Türkiye Gençler Voleybol kız erkek yarıfinaline kentimiz ev sahipliği yapacak.

Ayrıca, Halkoyunları grup müsabakalarının ve Türkiye finalinin Isparta'ya verilmesi için söz aldık. Yine talep durumunda hentbol yarıfinal maçları da ilimiz de oynanacak" dedi.

Bakanlık, organizasyonların dağıtılmasında ilin altyapısına bakıyor diyen Kütük, "bu bağlamda Isparta, hem spor sahaları hem de konaklama imkanlarıyla Bakanlığın gözde illerinden biri.

Bu tür organizasyonlar Isparta'nın tanıtımı açısından fırsat. Ülke geneli müsabakaların ilimizde yapılmasını, tanıtım amacıyla da önemsiyoruz. Örneğin spor salonlarımıza Gülbirlik ürünlerini koyuyoruz.

Kafilelere Isparta gülünü tanıtıyor ve Gülbirlik ürünlerini illerine götürmelerini sağlıyoruz. Spor ve halkoyunları müsabakaları nedeniyle her yıl ilimize 6 bin kişi geliyor. Bu kafililer için gezi organizasyonları düzenliyor, onlara Davraz'ı, Eğirdir'i tanıtıyoruz" diye konuştu.