Üsküdarspor 4TFF 3. Lig 2. Grupta en kötü sezonunu yaşayan Ispartaspor bugün aldığı kötü sonuçla ligin bitmesine 4 hafta kala amatör kümeye düştü. Ispartaspor yaptığı son maçında bir gol atarken kalesinde 4 gol gördü.  Ispartaspor 1 - Anadolu

OYSA MACERA NASIL BAŞLAMIŞTI

Tarihler 11 Ekim 1967’yi gösteriyordu. Gülkentin ilk profesyonel takımının kurulması için, start verildi. Müteşebbis heyet tarafından verilen dilekçe ile forma ve rozet hakkı aldı Ispartaspor.Bundan tam bir ay sonra; Ispartaspor’u şampiyonluklara taşıyacak renkleri tescillendi. Yeşiller içerisinden, adeta haykırarak fışkıran pembe, Ispartanın nice zaferlere imza atacak, renkleri oldu. Artık Ispartaspor sahalarda, Yeşil- Pembeli forma ile taraftarının karşısına çıkacaktı. Renkler tamamdı. Kulübün adı; belli olmuştu. İleriye ışık tutacak bir takım lazımdı şimdi. 

15 Şubat 1968'de Doğanspor’un, 23 Şubat’ta da Esnafspor'un iltihakı ile kuruldu ilk takım. Ispartaspor’un eski futbolcusundan dinliyoruz şimdi kuruluş günlerini: Dönemin Tümen Komutanı Kenan EVREN ve Vali Hilmi Öztürk’ün katılımı ile Ispartaspor’un ilk lokali açılmıştı. Şehir; giderek Ispartaspor etrafında kenetleniyordu. 1968 yılından itibaren, şehirde yeni bir heyecan başlamıştı.

Üçüncü ligde top koşturmaya başladı yeşil pembeli Isparta 1975-76 sezonunda Gazenfer Olcayto ile ilk şampiyonluğunu kucakladı. Tarihinde ilk kez, şampiyonluğun tadını çıkarıyordu. Bir süre 2nci ligde oynayan Ispartaspor kötü gidişata dur diyemedi ve 1982-1983 te yeniden 3ncü liğe düştü. 

1985-1986 sezonunda yeniden havayı yakalayan Ispartalılar Turgay Meto hoca ile , yeşil pembe bayrağı tekrar 2nci lige dikti.   

  Tarihinde 4 kez şampiyon olmuştu Ispartaspor. Son iki şampiyonluğunu 90-91 ve 99-2000 sezonlarında yakalamıştı. Ispartalıya bu kez şampiyonluk sevincini kendi öz evladı, Teknik Direktör Tarık Söyleyici tattırmıştı. 
 

ARTIK ISPARTASPOR BAL LİGİNDE

Ispartaspor bugün kaderini belirleyecek son maçını Anadolu Üsküdar ile yaptı. Ispartaspor çıktığı kader maçında yine çok kötü bir sonuçla 3.lig 2.gruba veda etti. Maç sonunda skor Ispartaspor 1 -  Anadolu Üsküdarspor 4 olarak sonuçlanınca Ispartaspor artık bir alt kategori olan bal liginde mücadele edecek.