44 yıllık efsane artık yok!

3 Lig 2'nci Grup'ta küme düşmesi kesinleşen Ispartaspor, seyircisi önünde Batman Pertrolspor’a 3-0 mağlup oldu. Maçtan sonra Ispartasporlu futbolcular takımın sahipsiz bırakıldığını protesto etmek amacıyla formalarını çıkarıp sahanın ortasına bıraktılar. Bir tepki de basın mensupları koyarak, çimlerin üzerine makinelerini bıraktı.

1967 yılında kurulan Ispartaspor 44 yıllık profösyönel lig mücadelesinin son maçını dün kendi saha ve seyircisi önünde oynadı.Sezon başında transfere engel borçlar nedeniyle transfer yapamayan ve alt yapıdan profösyönel yapılan genç futbolcular ile mücadele eden Ispartaspor haftalar öncesinde küme düşmüştü. Ligde hiçbir iddiası olmayan iki takımın mücadelesinde rakip Batman peatrolspor mücadeleyi 3-0 kazanırken, maç sonrasında yaşananlar mesaj niteliğinde idi. Maç sonrasında formalarını çıkartıp sahanın ortasına koyan futbolcular medya mensuplarına görüntü verirken objektiflere yansıyan bu görüntü aslında Ispartasporun sahipsizliğinin acı ama gerçek fotoğrafı olarak tarihe düşecek.

SAHİPSİZLİĞİN RAKAMLARI

14 bin seyirci kapasitesi olan Atatürk stadında son kez takımına sahip çıkmak için tribünde yerini alanları tek tek saydık ve gözler önüne serdik.

Açık tribündeki seyirci sayısı 24,Kapalı tribündeki seyirci sayısı 36, Gazetecilerin sayısı 6, Ispartaspor yöneticilerinin sayısı 2, Gençlik ve spor il müdürlüğü görevlilerinin sayısı 11, Emniyet mensuplarının sayısı 45, 2 Gözlemci ve 10 kadar rakip takım seyircisi...

Haftalardır protokol tribünleri boş olan Ispartasporda bu kez klüp başkanı Selçuk Tık ve yöneticilerde takımlarını son lig maçında yanlız bıraktılar. Ne valisi, ne Belediye Başkanı, Ne siyasileri, ne de Ispartanın önde gelen isimlerinin yokları oynadığı Ispartaspo,r 44 yıllık şanlı mazisinde hemde bir şehir takımı olarak artık önümüzdeki sezon amatör kümede mücadele edecek Bugüne kadar birçok şampiyonluklar yaşamış, süper lige birçok futbolcu kazandırmış, halen süper ligde mücadele eden birçok takımla dişe diş mücadele etmiş Ispartasporun amatör kümeye düşmesine bir tepkide gazetecilerden geldi.

MAKİNALARINI BIRAKTILAR

Ispartada yayın yapan yerel gazeteler, ajanslar, ulusal gazeteler, radyo ve televizyonların yüzlerce muhabiri Ispartaspor defterini haftalar öncesinden kapatmasına rağmen, hala Ispartaspor aşkı ile görevini yapmak için stada gelen bir avuç gazeteci arkadaşlarda maç sonrasında görev yaptıkları yelekleri ve yıllardır görüntüledikleri fotoğraf makinalarını sahanın ortasına koyarak sahipsizliğe tepkilerini ortaya koydular.

Bundan böyle hafta sonları maç izleme derdinden kurtulan gazetecilerde 44 yıllık efsanenin son karelerini çekerek adeta görevlerinin tamamlamanın burukluğunu yaşadılar. Maç sonrasında bir avuç seyirci onur mücadelesini parasız, pulsuz ve yokluk içinde geçiren genç futbolcuları alkışlarken, futbolcularda şerefle taşıdıkları formalarını seyircilere armağan ederek lige veda ettiler.

Bahadır Kodaloğlu / Gazete Manşet