Ispartaspor kadar rakipleri içinde kritik haftalar başladı. Ligin bitimine 10 hafta kala, ligde kalma mücadelesi veren takımların dört hafta üst üste kendi aralarında yapacakları maçlar küme düşecek diğer iki takımın kaderini büyük ölçüde belirlemiş olacak.

15 puan ile 17. sırada bulunan Ispartaspor haüfta sonu deplasmanda 23 puanı bulunan ve küme kalma yolunda sıkıntılı günler geçiren Keçiören ile oynuyor, temsilcimiz daha sonra Yine küme kalma mücadelesi veren Y.Yozgatsporu konuk edecek, pembe yeşilli takım daha sonra deplasmanda play off iddiasını sürdüren darıcagençlerbirliği ile oynayacak.

Ispartaspor üst üste oynayacağı bu zorlu maç serisinin dördüncüsünü yine kümede kalma mücadelesi veren K.maraşspor ile sahasında oynayacak, pembe yeşilli ekip, geriye kalan 6 maçından Erzurumspor maçını hükmen kazanacak ve daha sonra evinde oynayacağı Sivas ve B.Petrol maçlarından 6 puan alarak rakiplerinin puan kaybetmesini bekleyecek.

Ispartaspor ligde kalan 10 maçından 17 ile 30 puan hedefliyor. Bu hedefe ulaşması için özellikle sahasında oynayacağı Yozgat, Maraş, Sivas ve B.Petrol maçlarını mutlaka kazanması gerekiyor.

Erzurumspor maçı ile 15 puan alacak olan Ispartasporun, iki maçımda berabere bitirebileceği ihtimali , ya da ekstradan bir maçdaha kazanabileceğini gözönüne alarak hedeflediği puanları alabileceği çok kuvvetli bir ihtimal..

Hafta sonu deplasmanda Keçiörengücü ile oynayacak olan Ispartaspor bu maçın hazırlıklarını sürdürüyor. Hava şartlarının olumsuz olmasına rağmen ağır idmanlarda futbolcuların oldukça hırslı oldukları gözlendi.

Bugün yapılacak olan çift kale antreman maçından sonra yarın hafif bir taktik çalışması yapacak olan Ispartaspor Cumartesi günü kara yolu ile maçın oynanacağı başkent Ankara'ya hareket edecek.

Gümüşhane maçında kırmızı kart gören Şevki ve Samet'in dışında sakatlığı bulunan Okan ile kadro dışı bırakılan Ömer'in dışında eksiği bulunmayan Ispartaspor, 6 puan değerindeki bu maçtan en az bir puan alarak rkakibininde direncini kırmak isteyecek.

Ligin ilk yarısında 2-0 öne geçtiği maçı 4-2 kaybederek büyük bik avantajını kaybeden Ispartaspor bu kez rakibinin avantajğını yok etmek isteyecek. Teknik direktör Metin Ersan, zor bir maç olacağını belirterek herşeye rağmen süpriz yapabileceklerini söyledi.

Ligde kalma mücadelesi veren Keçiörengücüde tıpkı Ispartaspor gibi kümede kalma mücadelesi veren rakipleri ile oynayacak.