Tık, Öz' e," Sende hiç yapmadığın bir şeyi yap, takıma simit al, seninle de dost olalım" diye çıkıştı.

Geçtiğimiz cumartesi günkü gazetemizde yayınlanan Öz'ün Sözü başlığı altında Mustafa Yavuz Öz tarafından bir köşe yazısı yer almıştı.

Yazıda konusu geçen Ispartaspor Kulüp Başkanı Selçuk Tık, Öz'ün bu yazısıyla ilgili açtığı ağzını yumdu gözünü. Gazeteciler Hasan Özbek ve Yunus Özler'e de sahip çıkan Tık'ın bu açıklamaları çok konuşulacak.

SELÇUK TIK'TAN ÖZ'E GÖNDERME

Çok zorlu bir dönemde göreve geldiklerini belirten Başkan Tık, "26 Mart 2011 tarihinde Ispartaspor'un eski basın sözcüsü olan Mustafa Yavuz Öz'ün yazdığı köşe yazısını üzülerek okudum.

Takıma faydası olmamakla beraber zarardan başka bir faaliyeti bulunmayan bu insanın arkamızdan konuşmaması hoş olmamakla beraber tam bir fiyasko... 2009-2010 sezonunda lisanslar konusunda belediye üstüne düşeni yaptı. Bu sezon sonunda elde edilen gelir 1,5 trilyon yapılan giderler ise aynı şekilde 1,5 trilyon, fakat siz 500 bin borç beyan ettiniz.

2011 sezonunda ne oldu da lisanslar çıkmadı? Lisans çıkmadan önce futbolculara verdiğiniz lisanslar ne oldu ve neden çıkmadı? Kaldı ki siz göreviniz takıma sahip çıkmak değil aksine Ispartaspor'u düşebileceği en dip noktaya getirmek. Şu an Ispartaspor'u bulunduğu durumdan dolayı yargılayan bu insan, geçmişte takımı 2. Ligden 3. Lige düşürmüş bir insan.

Bu yıl olduğu gibi o zaman da takıma sevenleri sahip çıktı. Sen neyin hesabını yapıp harcadığımız paranın hesabını soruyorsun? Ispartaspor'un gerek içeride yaptığı maçlarda gerekse deplasmanda oynanan müsabakalarda her türlü masraflarını maçlarında futbolculara çay dahi içirmeyen? Söylenecek çok şey var daha konuşayım mı? Dışarı çık bakalım gerek dışarıdaki insanlar gerekse futbolcular hakkında neler
düşünüyor.

Kendini insanlara sor senin millete verdiğin öğütleri kendin uygulayabiliyor musun? Kulüpte futbolcular Mustafa Yavuz Öz olmadığı sürece bedava oynamaya razıyız diyor. Ispartaspor'dan alacağı olan futbolcular Yavuz Öz yönetimde yoksa borçları silin, varsa tek kuruş eksik olmasın diyor. Buna ne diyeceksin? Biz takımı 8.
genel kurulda alabildik. Hasan Efendiye, Yunus'a ve bana sallıyorsun, hiç düşündün mü sana kim sallıyor? Ben söyleyeyim; sana da tek kuruşunun takıma girmediği kulüpte futbolcular sallıyor.

İsmail Çalışkan konusuna geleyim. Bir zamanlar kötü olduğum insanla şu anki durumumu değerlendirmişsin. Ben takımın yararına olacak durumlarda herkesle yüz yüze bakarım.

Sende hiç yapmadığın bir şeyi yap, takıma simit al seninle de dost olalım. Eğer bundan öncesinde bu takıma destek olduysan söz sahibi olabilirsin ama sen düşürmekten başka bir şey yapmadığın için ne beni ne de başkalarını yargılayamazsın! Senin yücelttiğin hocalarda takımın düşmesinde söz sahibi olan insanlar.

Biz hiçbir yöneticiyi habersiz yapmadık ve bizzat ben konuştum. Bizim takım olarak tek sıkıntımız gol atamamak. Ne aklı olmayanların aklına ne de tavsiyelere ihtiyacımız var. Senin yönetimde olduğun tarihte takım en borçlu dönemini yaşadı ve bunların zararını şimdi biz çekiyoruz.

Takımın üzerinde Salih Serçe'nin 38 bin 725 lira temlik koymuş. Sizin yönetim anlayışınız işte bu kadar. Profesyonel 3. Ligde yer alan bütün takımlar sizin gibi yöneticilerin iddiayı kesmediği faturaları yüzünden, hem takım hem rakipler iddia gelirlerini alamadıkları için bütün takımlar bize düşman oluyor.

Diş biliyorlar.

Hem içeride hem dışarıda düşman toplamışsınız. Dediğim gibi Ispartaspor'a geçmişte saygın olmadığı için şuan konuşmaya hakkın yok. Bize dediğini uygula sende akıllı ol."