Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'de alt sıralardan kurtulmak isteyen bir başka Karadeniz temsilcisi Kardemir Karabükspor ile deplasmanda puan mücadelesine çıktı.

Ligin 21'inci hafta maçında, Kardemir Karabükspor ile Trabzonspor, Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadı'nda karşı karşıya geldi.

Ligde geçen hafta deplasmanda Galatasaray'a 5-1 yenilen Kardemir Karabükspor ile evinde Samsunspor'u 4-0 yenen Trabzonspor arasındaki karşılaşmaya, taraftarlar soğuk havaya rağmen ilgi gösterdi.

Kale arkası 10, maraton tribünü 20 ve kapalı tribün biletlerinin 40 liradan satılan maçta, Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadı büyük ölçüde doldu. ''Taş tribün'' diye tabir edilen kale arkası tribününün ise onarımda olduğu görüldü.

Trabzonsporlu taraftarlar, Kardemir Karabükspor deplasmanında takımlarını yalnız bırakmadı. Kendilerine ayrılan bölümdeki yerlerini alan 300 civarındaki Trabzonsporlu taraftarlar, takımlarını coşkulu bir şekilde destekledi.

Karşılaşmayı her iki kulübün yetkilileri ve diğer protokol üyeleri birlikte izledi. Maça, ulusal ve yerel basın kuruluşlarından 50 basın mensubu akredite oldu.



-Olcan kadroda, Jebrin yok-



Bordo-mavili ekibin teknik direktörü Şenol Güneş, ara transferde renklerine kattıkları iki oyuncudan Olcan'a 18 kişilik kadroda şans verirken, Jebrin'i ise kadroya almadı.

Trabzonspor'da sakatlıkları süren Glowacki, Tayfun ve Volkan Şen de maç kadrosunda yok.



-Halil kadrosunda-



Bordo-mavili ekipte, geçen hafta Samsunspor maçında sakatlanan ve hafta içinde takımla az çalışma şansı bulan Halil, 18 kişilik kadroda yerini aldı.

Trabzonspor'da Halil'in yanı sıra genç kaleci Zeki Ayvaz, Sercan Kaya, Mustafa Yumlu, Onur, Barış ve Ferhat Öztorun da yedek soyundu.

Trabzonspor, rakibini mağlup etmesi halinde bu sezon ilk kez 5 maç art arda kazanmış olacak. Ligin 16'ncı haftası sonunda aldığı 5 galibiyet, 6 beraberlik ve 5 mağlubiyet ile 21 puan toplayarak 10'uncu sırada yer alan, ancak daha sonra oynadığı 4 maçı da kazanarak lig sıralamasında 33 puan ile 4'ncü sıraya yükselen bordo-mavili takım, Kardemir Karabükspor maçını da kazanarak çıkışını sürdürmeyi ve galibiyet serisini 5 maça çıkarmayı hedefliyor.



-Kardemir Karabükspor kadrosunda 5 yeni oyuncu-



Ligde bu sezon kötü sonuçlar alan ve alt sıralardan kurtulmak isteyen Kardemir Karabükspor, Trabzonspor maçına mutlak galibiyet parolasıyla çıktı.

Kardemir Karabükspor sahaya geçen hafta Galatasaray maçında kırmızı kart gören Mabiala'dan yoksun çıktı.

Kırmızı-mavili ekibin teknik direktörü Bülent Korkmaz ara transferde kadrosuna kattıkları Mehmet Yıldız, Jahiç, Hamroun, Mustafa Sarp, Kağan, Anıl ve Güven'e Tarbzonspor maçında şans verdi.

Ev sahibi takımda, kaleci Orkun ile Hamza, Birol, Bilal, Anıl, Erkan ve Burak Çalman yedekler arasında bekledi.

Trabzonspor ile Kardemir Karabükspor lig tarihinde 10'uncu kez karşı karşıya geldi. İki takım arasında geride kalan 9 maçta bordo-mavili takım rakibi karşısında yenilgi almazken, 7 galibiyet ve 2 beraberlik elde etti.

Trabzonspor, söz konusu maçlarda rakip fileleri 22 kez havalandırırken, kalesinde ise sadece 2 gol gördü. İki takım arasında en farklı galibiyeti ise Trabzonspor, 1993-94 sezonunda 6-0'lık sonuçla elde etti. Bordo-mavililer, geçen sezon Karabük'te oynanan karşılaşmayı 4-0, bu sezon ligin ilk yarısında Hüseyin Avni Aker Stadı'ndaki karşılaşmayı ise 3-1 kazanmıştı.