Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Ali Koç, Fenerbahçe Futbol Takımı'nın şike iddialarına yönelik soruşturmadaki mevcut iddialar nedeniyle, Futbol Federasyonu tarafından Şampiyonlar Ligi'ne gitmeye layık görülmediğini savundu.

Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri'ne, futbolcular ve teknik heyet arasında yapılan toplantıya katıldıktan sonra tesislerin önünde açıklama yapan Koç, dünden bu yana yaşanan süreçle ilgili değerlendirmeler yaptı.

Koç, kendilerinden istenen UEFA Şampiyonlar Ligi'nden feragat etme durumunun, hukuk süreci sonuçlandığında, suçsuz oldukları takdirde her türlü tazminat haklarından feragat etmek anlamına geldiğini, bu nedenle böyle bir şey yapmalarının söz konusu olmadığını bildirdi.

Bu durumun, tehditvari yaklaşımla sadece Fenerbahçe'ye atılan değil, bütün Türkiye'ye atılan bir tokat olduğunu savunan Koç, federasyonun buna boyun eğmemesi gerektiğini, ileride çok büyük sıkıntılar yaşanacak bir sürece girilebileceğini ifade ederek, ''Türkiye bu iddialar nezdinde kendi üzerine düşeni en iyi şekilde yapmaya çalışırken, dışarıdan bir müfettişin ve bir UEFA temsilcisinin gelip Türkiye'ye ahkam kesmesi, savcılıkla görüşmesi bence hem Futbol Federasyonu'na bir hakarettir, bundan da daha önemlisi Türkiye'ye hakarettir. Başka ülkelere yapamadıklarını bize yapmaya çalışmalarını son derece manidar buluyorum'' diye konuştu.



-Transfer konusu-

Ali Koç, sarı-lacivertli takımın Spor Toto Süper Lig'de devam etse dahi takımdan gidecek futbolcuların olacağını bildirdi.

Futbolcuların durumlarıyla ilgili yöneltilen soru üzerine, bazı futbolcuları için çok iyi teklifler yapıldığını, bunların bazılarını üzülerek değerlendireceklerini bildirerek, ''Kimse kendini düşünerek münferit hareket ederek bir şey yapmıyor. Hepimiz aynı gemideyiz. Tabii ki gidenler olacak. Birinci ligde devam etsek dahi gidenler olacak. Çok ciddi kayıplar söz konusu ama kim gidecek kim kalacak onu zaman gösterecek. O zaman çok uzun bir zaman olmayacak. Güzel bir şey görüyoruz ki futbolcularımız değerli, çok çok iyi teklifler var. Bazılarını üzülerek değerlendireceğiz'' şeklinde konuştu.

Bu arada, şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında tutuklu bulunan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın Kulüpler Birliği Vakfı Başkanlığını bıraktığı, 13 Eylül Salı günü Ankara'da yapılması planlanan birlik genel kurulunda da aday olmayacağı öğrenildi.