Fenerbahçe Futbol Takımı Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın, bugün yaptığı açıklamalarla ilgili olarak, ''Bakanlık seviyesi ayrı bir seviyedir. Herkesi kucaklaması gerekir, herkesin bakanıdır'' dedi.

Aykut Kocaman, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısına, kazada yaşamını yitiren Keşansporlu futbolcular ve yine trafik kazasında yaşamını yitiren Trabzonsporlu taraftarlara ilişkin, ''Son derece üzüntü verici, Allah'tan rahmet diliyorum'' diyerek sözlerine başladı.

Bakan Erdoğan Bayraktar'ın Trabzon'da yaptığı açıklamayla ilgili olarak yöneltilen soru üzerine, Kocaman, şunları söyledi:

''Benim kendimi ifade etme yeteneğimin dışında özellikle bizim konuşmalarımızı değerlendirenlerin hayallerinin çok geniş olduğunu düşünüyorum. Ben kafamın içinde ne varsa fazla saklamadan konuşan bir insanım. Zaman zaman hata da yapıyoruz bunu yaptığımız için ama... Sayın Bakan böyle bir açıklama yaptıysa eğer A'dan Z'ye yanlıştır. Bir bakandır çünkü. Milletvekili olarak konuşsa belki bölgenin milletvekilidir, bölgenin çıkarlarını korumak istemesini anlayabiliriz ama bakanlık seviyesi tabii ayrı bir seviyedir. Herkesi kucaklaması gereken, herkese hitap eden, Fenerbahçelilerin, Galatasaraylıların, Trabzonluların, herkesin Bakanıdır. Dolayısıyla böyle bir açıklama yaptıysa eğer A'dan Z'ye yanlıştır. Doğru değil. Bakanların eğer bu konulara gireceklerse herkesin hakkını savunması gerekiyor. Doğrularıyla, yanlışlarıyla herkesin hakkını savunması gerekiyor. Bu nedenle yanlıştır.''



-''Üstümüzden bir silindir geçti''-



Geçen haftaki açıklamasıyla ilgili olarak 'ince ince' ifadesindeki kastını da anlatan Kocaman, 3 Temmuz'dan bu yana Fenerbahçe Kulübü'nün üzerinden adeta bir ''silindirin geçtiğini'' söyledi. Kocaman, şöyle konuştu:

''Fenerbahçe 10-12-13 yıldır ligin en dominant takımı. En çok pas yapan, en çok şut atan, en çok, en çok, en çok yapan takımı. Bununla beraber özellikle transfer piyasasında her zaman en çok güçlü oyuncuları maddi durumuna göre ve aynı zamanda da vizyonuna göre alan bir takım. 3 Temmuz'dan itibaren bu konuda önemli bir kırılma yaşandı. Üstümüzden bir silindir geçti. 24 Ağustos'ta Şampiyonlar Ligi'ne gitmeyeceğimiz açıklandı. Kulübümüzden pek çok oyuncu gitti. Bayağı ciddi sıkıntılar yaşadık. Her maça çıkarken, son 5-6 haftalık periyotta tape'ler ortaya çıkıyor. Bursa'da maça gidiyoruz herkes tahliye oluyor Fenerbahçeliler içeride kalıyor. Vederson oynamayacak diye gidiyoruz esame listesinde karşımıza çıkıyor. Bütün bunları yan yana getirdikten sonra yaşadığımızı anlatmaya çalıştım. Özellikle kulüp tarafına girmeyeyim ama bu durumdan istifade etmek isteyen kulüpler de var net bir şekilde görünüyor. Birtakım şeylerle yavaş yavaş altımızdan bir şeyler çekilmeye başlandı. Şu anda bazı kulüpler istediklerini yaptırabilecek gibi görünüyorlar. Doğrusuyla yanlışıyla bunu görüyorum. Bunun tersini umarım kanıtlarlar insanlar. Saha içinde aleyhimize doğru hakem hatalarının arttığını gözlemlediğimi söylemek istedim.''

Aykut Kocaman, Uğur Boral'ın ligin ikinci yarısında aralarında olmayacağını, görüştüğü kulüpler olduğunu, ancak kulüp ismi açıklamak istemediğini bildirdi.

Bir soru üzerine de Kocaman, hafta için maçların alışılmışın dışında bir durum olduğunu ve Türkiye'de herkesin bu durumdan etkilendiğini savundu.

Takımın hücum gücünü artıracak futbolcu transferiyle ilgili olarak çeşitli kulüplerle temaslarının devam ettiğini bildiren Kocaman, yöneticilerin bütün gücüyle transferi gerçekleştirmeye çalıştığını kaydetti.

Ordu'ya giderken takım uçağına binmeyip Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar ile görüştüğü ve bu görüşmeden sonra da transfer yapmama kararı alındığı yönünde yansıyan bilgilerle ilgili olarak da Kocaman şunları söyledi:

''Bence merak etmeyin. Benimle beraber diğer insanları merak edeceğiniz yer sahadır. Kulüple ilgili kendimle ilgili ani bir şey de olabilir. Bunu ikinci şahıslar, diğer şahıslar paylaşmadığı sürece bir şey söyleme şansım yok. Pozisyonum bir TFF başkanıyla konuşup transfer yapmama üzerine inşa edilemez. Bu biraz mantık dışı değil mi- Böyle bir şey söz konusu dahi değil. Bu diyalog dahi işin işleyişine ters bir diyalog. Böyle bir konuşma olamaz.''

Alper Potuk'un transferiyle ilgili çalışma konusunda medyaya yansıyanlarla ilgili olarak ''Fenerbahçe küme düşerse bonservisini almak istediği doğru mu-'' sorusuna Kocaman, ''Böyle bir şeyin olması hem Fenerbahçe hem Alper için akla aykırı görünüyor. Ücret konusunda anlaşmazlık oldu. Cristian'ın sıkıntıları vardı. Bütün bu taşlar yerine oturunca Alper transferinden Fenerbahçe vazgeçti. Bu tip şeyler Alper'e de hakaret Fenerbahçe'ye de hakaret'' diye yanıt verdi.

Aykut Kocaman, Lig Tv'ye yaptığı açıklamada ise, kendisine sorulan soru üzerine, Cristian'ın dünya standartlarında bir futbolcu olduğunu kaydederek, ''Tek handikapı fazla içe dönük olması. Hassas bir yapısı var. Hemen içe doğru kapanabiliyor. Gerideyken attığı gol beni de çok mutlu etti'' dedi. Cristian'ın ''Hafta içinde bana bir baba gibi yaklaştı'' şeklindeki sözlerinin hatırlatılması üzerine Kocaman, ''Başta Cristian olmak üzere tüm oyuncularım bunu hak ediyor'' diye konuştu.