Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray'a 5-1 yenilen Kardemir Karabükspor'da teknik direktör Bülent Korkmaz, ''Galatasaray gibi bir takıma karşı 10 kişi kaldığınız zaman sonuç kaçınılmaz oluyor'' dedi.

Karşılaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Korkmaz, maçın ilk 30 dakikalık bölünümü iyi oynadıklarını dile getirerek, ''İlk 30 dakikadaki oyundan memnunum. İstediğimiz oyunu oynadık ama maalesef bizim gibi takımlar kolay gol yememeli ve pozisyona girdiğinde atmalı. Geldiğimden beri biz bunu bir türlü başaramıyoruz. Galatasaray gibi bir takıma karşı 10 kişi kaldığınız zaman sonuç kaçınılmaz oluyor'' ifadelerini kullandı.

Bülent Korkmaz, aldıkları farklı yenilgiye takılmadıklarını, transfer döneminin devam ettiğini kaydederek, ''Önemli olan ilk 30 dakikalık oyunu 90 dakikaya yayabilmek. Bunu yapabilecek güçteyiz. ilk 30 dakikalık oyun için oyuncularımı kutluyorum'' dedi.

Korkmaz, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Türk futbolunun ve Fenerbahçe'nin efsane ismi Lefter Küçükandonyadis ile milli kayakçı Aslı Nemutlu'nun vefatı nedeniyle başsağlığı dileklerinde de bulundu.



-Futbolcu görüşleri-

Kardemir Karabüksporlu futbolcu Anıl Karaer, Galatasaray'ın karşılarında kolay bir galibiyet aldığını belirterek, ''Maçın bizim için zor geçeceği belliydi. Galatasaray galibiyet serisine devam etmek istiyordu. Onlar için rahat bir galibiyet oldu. Bizim için de çok basit gol yediğimiz ve girdiğimiz pozisyonları değerlendiremediğimiz bir maç oldu'' dedi.

Erdem Özgenç ise maçın ilk bölümlerinde girdikleri pozisyonları değerlendiremediklerini anlatarak, ''Böylece zor bir maçı daha da zora çevirdik. Girdiğimiz pozisyonları değerlendiremedik ilk yarıda. Sonra bireysel hatalardan goller yedik. Aramızda yeni katılan oyuncular var, onların adapte olma zamanı var. Bundan sonraki maçları iyi geçirmeyi hedefliyoruz'' şeklinde görüş belirtti.

Erdem Özgenç, Lig Tv'ye yaptığı açıklamada, ikinci yarının başında aleyhlerine verilen penaltı kararının yanlış olduğunu savundu. Penaltı kararı üzerine hakeme itirazda bulunduklarını ifade eden Erdem Özgenç, pozisyonda yerde kalan Elmander'in de kendilerine, ''Penaltı değil ama hakem penaltıyı verdi. Yapacak bir şey yok'' dediğini öne sürdü.