Galatasaray, Almanya Birinci Ligi'nin güçlü ekiplerinden VfB Stuttgart'ta oynayan Portekizli futbolcu Fernando Meira ile 4 yıllık sözleşme imzaladı.

Öğleden sonra Galatasaray'ın kamp yaptığı otele gelen Meira, uzun süren görüşmeden sonra kendisini Galatasaraylı yapan imzayı attı. Sözleşme imzaladıktan sonra basın mensuplarının karşısına geçen Meira, ''Bu transferle dünya çapında bir kulüpte yeni bir sayfa açtığımı düşünüyorum. Galatasaray'ın yalnızca Türkiye'de değil Avrupa'da başarılı olmak istediğini biliyorum'' dedi.

Galatasaray'ın üst düzey bir kulüp olduğunu belirten Meira, kendisine bu fırsatı verdikleri için Galatasaray kulübüne ve yöneticilere teşekkür etti.

Bu birlikteliğin hem kendisi, hem de Galatasaray için önemli olduğunu ifade eden Meira, ''Galatasaray'a gelirken Lincoln ile bir görüşme yapmadım. Galatasaray'ın üst düzey bir takım olduğunu zaten biliyorum. Adnan Sezgin'in bana gösterdiği proje çok önemliydi. Bu projenin bir parçası olmak için verilen fırsat nedeniyle kendisine teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

''İSMİ OLAN DEĞİL İYİ OLAN FORMAYI ALACAK''

Meira, takım içinde savunmadaki rekabetle ilgili yöneltilen bir soruyu, ''Galatasaray'da savunmada rekabet olacağını düşünüyorum. Kadroda ne kadar oyuncu olursa olsun ismi olan değil iyi olan formayı alacak. Hedefim üst düzey bir kulüpte dört yada beş yıllık kontrat yapmaktı. Bundan sonraki hedefim Galatasaray'da şampiyonluğa ulaşmak ve ardından Portekiz milli formasıyla dünya kupasında oynamak'' diyerek cevapladı.

Galatasaray Futbol A.Ş Genel Müdürü Adnan Sezgin ise kaliteli olan kadrolarını Meira gibi isimlerle güçlendirmeye çalıştıklarını ifade ederek, ''Kendisini dört yıllığına transfer ettik. Bize çok katkısı olacak'' dedi.

Meira'nın transferinin hayırlı olmasını dileyen yönetici Haldun Üstünel ise, ''Çok önemli bir ismi camiamıza kazandırdık. Meira dışında bazı isimlerle de ilgileniyoruz. Transferleri mümkün olduğunca gizli yapmayı amaçlıyoruz. Bu konuda basından anlayış bekliyoruz'' diye konuştu.

Meira'nın iki gün sonra İstanbul'da takıma katılacağı bildirildi.

FERNANDO MEİRA KİMDİR?
Galatasaray'ın uzun uraşlar sonucu Stuttgart'tan kadrosuna dahil ettiği Portekizli savunma oyuncusu Fernando Meira kimdir?

Tam Adı : Fernando José da Silva Freitas Meira
Doğum Tarihi : 5 Haziran 1978
Doğum Yeri : Guimares / Portekiz
Boy : 1.90 m.
Mevkii : Defans
Profesyonel kariyerine 1995/96'da Vitoria Guimares'de başlayan meira takımında 2 sezon daha geçirdikten sonra 2. lig ekibi Felgueiras'a kiralandı. 1998/99'da lig atlamayı az bir farkla kaçıran Felgueiras'ta 33 kez forma giyen Miera Guimares'e dönmeden önce takımında güzel bir sezon daha geçirdi ve kariyerinin ilk resmi gollerine imza attı.

2000 yılında Benfica'ya transfer olan Portekizli oyuncu beklentileri boşa çıkarmadı ve kaptanlığa kadar yükseltti. Benfica'da saygınlığını bir hayli arttıran Meira Bundesliga ekibi VfB Stuttgart'ın göz hapsine girdi ve Alman ekibi 2002 yılının Ocak ayında 7.5 milyon avro karşılğında yıldız oyuncuya imza attırdı.

2002/03 sezonunda VfB Stuttgart teknik direktörü Felix Magath Fernando Meira'ya 31 Bundesliga maçında forma şansı verdi ve 30 yaşındaki futbolcu sadece aldığı bir ceza yüzünden tüm maçlarda oynayamadı. Meira'lı Stuttgart o sezon 2. olarak UEFA Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılma hakkı kazandı.

2006 yılında VfB Stuttgart'ta da kaptanlığa yükselen Meira 2006-07 sezonunda teknik direktör Armin Veh yönetiminde takımıya Bundesliga şampiyonluğu yaşadı. Bu şampiyonluk Meira'nın kariyerinin ilk şampiyonluğu olurken takımının da 15 sezondur kazandığı ilk şampiyonluktu.

Haber Alemi