Fenerbahçe’nin Ukrayna asıllı Rus futbolcusu Roman Neustaedter, ligin ikinci yarısında galibiyet serilerine devam etmek istediklerini belirtti. Sarı-lacivertli oyuncu ligde ayrıca kendisini en çok zorlayan oyuncunun Alanyaspor’un yıldızı Vagner Love olduğunu vurguladı.

Sarı-lacivertli ekibin defans oyuncusu Roman Neustaedter sabah yapılan antrenman sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Rus savunmacı, “Harika şartlar altında çalışıyoruz. Saha ve otel olarak bize mükemmel şartlar oluşturulmuş. Ligin ikinci yarısına hazır olabilmek için buradayız” dedi.

“Her zaman çalışmaya gayret gösteriyorum”

Her zaman çalışmaya gayret gösterdiğini söyleyen Neustaedter, “Elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum ve takıma katkı vermek istiyorum. Hocamız bana güven veriyor. Çok koşan bir takıma gelmiş haldeyiz çok iyi mücadele ediyoruz ve bu şekilde devam etmek istiyoruz. Oyunuma ve oyunumuza konsantre olmak istiyorum. Seviyemizi biraz daha üst noktaya taşımalıyız. Şu an dinlenme fırsatı bulduğumuzda mutlu oluyoruz. Çünkü çok sert antrenmanlar yapıyoruz. Kampımız yemek, uyku, antrenman yap ve bunları tekrarla şeklinde gidiyor” diye konuştu.

“Uyum sürecini atlattık”

Teknik Direktör Aykut Kocaman’a alıştıklarını belirten Rus Futbolcu, “Sezon başında alışmamız için zaman gerekiyordu. 2-3 aylık bir sürece ihtiyacımız oldu ve bunu geride bıraktık. Böylece çok daha iyi oynadık ve son dönemde 5 karşılaşmayı kazandık. Galibiyet serilerine devam ettirmek istiyoruz. Uzakları düşünen bir oyuncu olmadım. Tek isteğim iyi bir kamp süreci geçirmek ve maç maç yolumuza devam etmek” açıklamasında bulundu.

“Konsantre olup maçlara çıkacağız”

Her müsabakaya her zamanki gibi konsantre olacaklarını söyleyen Neustaedter, “İstanbulspor’la oynayacağımız bir kupa mücadelesi var tamamen ona odaklanıyoruz. Maç maç hareket edeceğiz. Diğer maçları düşünürsek bizim için enerji kaybı olur” şeklinde konuştu.

“Vagner Love çok hızlı”

Vagner Love’ın çok hızlı bir oyuncu olduğunu dile getiren Roman Neustaedter, “Orta sahadan topla koşup savunmaya gelirken onu durdurmak zor. Ama onlara karşı iyi oynadık. Böyle oyunculara karşı oynamak güzeldir. Onlardan daha iyi olduğunuzu göstermek istersiniz ve bu da güzel bir his. Sadece o değil başka takımlarda da iyi forvetler var” dedi.

“Herkesin rüyası Dünya Kupası’nda olmak”

Herkesin rüyasının Dünya Kupası’na katılmak olduğunu belirten Neustaedter, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bir de kendi ülkenizde düzenleniyorsa çok daha büyük heyecan oluyor. Anneannem orada yaşıyor. Burası kendi evim ve kendi ülkem. Rus halkı olarak heyecanlıyız. Burada oynamak için sabırsızlanıyorum. Dünya Kupası boyunca güzel bir hava oluşacak. Öncelikle burada iyi oynamalıyım ki daha sonraki süreçte orda olayım.”