Çalışkan, emniyet mensupları sayesinde kulübe girdi.
Bir müddet önce Ispartaspor yönetiminden ayrılan 12 kişi bir araya gelerek aralarında Mehmet Aksın"ı kulüp başkanı seçtiler.

Bunun üzerine İsmail Çalışkan, Futbol Federasyonu"na müracaat ederek, Mehmet Aksın başkanlığındaki yönetimin yasal olmadığını, çünkü bu yönetim 2. bir karar defteri çıkardığını, Kulüpten Mehmet Aksın dahil bazı yöneticilerin istifa etmesine rağmen, hiç istifa etmemiş gibi karar aldıklarını futbol federasyonuna bildirerek, Futbol Federasyonunun karar vermesini istedi. Futbol federasyonu internet sitesine girerek Ispartaspor Kulübü başkanının İsmail Çalışkan olduğunu bütün Türkiye"ye bildirmiştir.

Dün, bu kararını açıklamak için kulübe gelen İsmail Çalışkan, avukatı Koray Keleş ve Mehmet Ali Gürboğa ve Genel Kaptan Uğur Tarakçı olmak üzere bir basın toplantısı düzenlemek istenildi. Ancak Mehmet Aksın"ın ekibindeki bazı yöneticiler, İsmail Çalışkan"ı Futbol Federasyonu"nda kulübümüze herhangi bir karar metni gelmediği için sizi kulübe sokamayız.” dedi. İsmail Çalışkan ise elindeki Futbol Federasyonunun kararını göstermesine rağmen sert münakaşalar uzun süre devam etti. Emniyet ekipleri sayesinde İsmail Çalışkan kulübe girerek basın toplantısı yaptı. Basın toplantısında önce Avukatı Koray Keleş söz alarak konuşmasını şöyle sürdürdü: “Biliyorsunuz ki bir müddet önce 12 yönetim kurulu üyesi bir araya gelerek Mehmet Aksını kulüp başkanı ilan ettiler. Halbuki Futbol Federasyonu, kongre olmadan yeni bir yönetim kurulu teşkil edilemez. Derneklerde yalnız tek karar defteri vardır. 2. bir karar defteri olamaz. Futbol Federasyonu internet sitesi, bütün Türkiye"ye İsmail Çalışkan"ı, Ispartaspor"un başkanı olduğunu ilan etti. Bu gibi çekişmeler Isparta"ya ve kulübe zarar veriyor” dedi.

Daha sonra söz alan kulüp başkanı İsmail Çalışkan ise şunları söyledi: “Ispartaspor, küme düşerken geldim. 3 ay önce kulüp kayyüme gidiyordu. Bu kulübü Vali Yardımcısı yönetti. Ben geldiğim zaman bu kulüpte su, elektirik yoktu. 6 maçta 5 galibiyet, 1 beraberlik aldık. Eski yönetim bunu hazmedemedi. Bu yönetim bana 2 yıl süre ile yetki verdi. Mühür ve karar defteri yok diyorlar. Halbuki bunların ikisi de bende. Her gün belgeler çalınıyor. Takım iyi gideren böyle ayak oyunlarına ne lüzum var. Yöneticiler ancak futbolcuların parasını öderse o futbolcular oynar. Kanun var, devlet var. 2. kara defteri olur mu? Dün Futbol Federasyonu, Ispartaspor kulübüne faks çekerek, kulübün başkanının İsmail Çalışkan olduğunu belirleri. Hal böyle iken, o faksı bana göstermiyorlar ve beni içeri almıyorlar. Ben Ispartaspor aşığıyım. Ben olmasam bu takım küme düşer. Bana bu yönetim tek bir yekti veriyor. Benim haberim olmadan yönetim toplanamaz, karar alamaz. Başarıya giderken oyuncularımızın gururuyla oynuyorlar. Onların morallerini bozuyorlar. Geçen hafta, düşme hattında olan Kütahya deplasmanında mağlup olarak döndük. Belediye Başkanı Hasan Balaman7a teşekkür ederim. Kütahya için otobüs vermedi. Ben ancak kongrede hesap veririm. Herkes bu kulübe para vermelidir. Bu kulüp hepimizin, Isparta"nın kulübü. 3 aydır çuvallar dolu bir trilyon 700 milyar sahte evraklar var elimde. Bunları zamanla ortaya çıkaracağım. Şu andan itibaren Ispartaspor Kulübünün başkanı benim. Pazar günü Afyon Karahisarspor takımı gelecek. Bunu burada devireceğiz. Yolumuza devam edeceğiz. Herkesi maça davet ediyorum” dedi.