TFF 3. Lig 2. Grup'ta mücadele eden Ispartaspor'da kadın futbol takımının kurulması için çalışma başlatıldığı belirtildi.

     Ispartaspor Kulübü Başkanı Remzi Erdoğan, Haber32 muhabirine yaptığı açıklamada, yönetim olarak, bayan futbol takımı kurulması konusunu değerlendirme aşamasında olduklarını belirtti.

   Ispartaspor'un ve Isparta'nın tanıtımını yapacak bir bayan futbol takımının oluşmasının sevindirici olacağını dile getiren Erdoğan, Antalaysopr'u örnek göstererek, ''Akdeniz'in gururu Antalyaspor, Türkiye 2. Bayanlar Ligi'nde şampiyon olarak birinci lige yükselmişti. Futbolun sultanları birinci ligde rakipleriyle kıyasıya mücadele etti'' diye konuştu.

     Ispartaspor kapsamında bayan futbol takımı oluşturma konusunda düşünme ve değerlendirme aşamasında olduklarını ifade eden Erdoğan, ''Süleyman Demirel Üniversitesi Bayan Futsal Takımında yer alan sporcuları Ispartaspor'a kazandırmayı düşünüyoruz'' dedi.
     Daha önce Süleyman Demirel Üniversitesi'nde (SDÜ) Futsal Takımını çalıştıran Altyapı Antrenörü Aydın Karabulak ve TÜFAD Isparta Şube Başkanı Durmuş Türkmen'le görüşüp, federasyonun tanıdığı haklarla ilgili bilgiler aldıklarını belirten Erdoğan, Antalya'nın bayan takımı ile çok güzel tanıtım yaptığını ve aynı tanıtımı Isparta'nın da gerçekleştirebileceğini söyledi.

   TÜFAD Isparta Şube Başkanı Durmuş Türkmen de bayan futbolu konusunda gereken her türlü yardımı yapmaya hazır olduklarını belirtti. Türkmen, ''Isparta'nın bayan futbol takımına ihtiyacı var. Bu konuda yapılan her türlü çalışmanın yanındayız'' diye konuştu.