Türkiye Futbol Federasyonu Onursal Başkanı ve UEFA eski Asbaşkanı Şenes Erzik, futbolun dünyadaki en büyük aile olduğunu vurgulayarak, “Bu ailenin gücünü iyi kullanmak lazım” dedi.

24. Uluslararası Pro-Lisans Antrenör Gelişim Semineri Antalya’da gerçekleşiyor. Seminerde konuşan Türkiye Futbol Federasyonu Onursal Başkanı ve UEFA eski Asbaşkanı Şenes Erzik 2002 yılındaki dünya üçüncülüğünün çok önemli olduğunu belirterek, “Şenol Güneş’le çeşitli konuşmalarımız oldu. Tatlı ve acı hatıralarımız var orda. Bir gün onu yalnız buldum soyunma odasında gittim konuştum ve sonunda mutlu sona ulaştık. Başkanımızla beraber orada verdiğimiz madalyalardaki sevincini unutmam mümkün değil” diye konuştu.

“Futbol Dünya’nın en büyük ailesidir”

Futbolun dünyadaki en büyük aile olduğunu söyleyen Erzik, “Bundan dolayı gurur duyuyorum. Bu ailenin gücünü iyi kullanmak lazım. Süreç ve yeterli kadroları eğitecek insanlar her daim önemli. Şenol Güneş, Fatih Terim ve Mustafa Denizli’yi tebrik ediyorum. Futbol ailesi olarak örnekleri biz vermemiz lazım. Bu ailenin gerçek sahipleri yöneticilerdir” şeklinde konuştu.

“Kendinizi eğitin ve saygıya alışın”

Herkesin kendisini eğitmesi ve saygı felsefesine alışması gerektiğini dile getiren Şenes Erzik, “2018 ve diğer yıllarda Türk Futbolunun daha ileriye gitmesini sağlayacak tedbirleri almanızı istiyorum” dedi.

Konuşma sonunda Türkiye Futbol Federasyonu tarafından Şenes Erzik’e plaket verildi.