Fenerbahçe'nin yeni transferlerinden Serdar Kesimal, futbolda yürütülen şike ve teşvik iddialarına yönelik soruşturma kapsamında sıkıntılı günler geçiren takımının bu zorlu süreçten daha da güçlenerek çıkacağını söyledi.

Sarı-lacivertli kulübün aylık resmi yayın organı Fenerbahçe Dergisi'nin eylül sayısında röportajı yayınlanan milli futbolcu, ''Zor günler geçirdiğimiz doğru ama bugünleri daha da güçlenerek atlatacağız'' ifadelerini kullandı.

Önümüzdeki günlerde ''Her şey değişir ama Fenerbahçe sevgisi ve taraftarın aşkı asla değişmez'' başlıklı kapağıyla piyasaya çıkacak derginin eylül sayısının tanıtımını yapan Fenerbahçe Kulübü'nün resmi internet sitesi, Serdar Kesimal röportajından bölümler yayınladı.

Kayserispor'dan transfer edilen Serdar, kişisel hedefleriyle ilgili olarak, ''Uçuk hedefler koymaya gerek yok. Öncelikli hedefim Fenerbahçe'de kalıcı olmak. Formayı kapmak. İnşallah Allah sakatlık vermezse bunu da başaracağımı düşünüyorum'' şeklinde görüşlerini aktardı.

Futbol altyapısını doğup büyüdüğü Almanya'da alan genç stoper, bu mentaliteye sahip olduğu için avantajlı olduğunu ifade ederek, şunları belirtti:

''Türkiye'de yetişen oyunculardan taktik, disiplin ve mental olarak bir adım öndeyiz. Maalesef ülkemizde altyapıya pek fazla önem verilmiyor. Üzerinde durulması gereken en önemli konu ise bence, altyapıdaki hocaların daha fazla eğitimli olması gerektiği. Netice itibariyle uzman ve deneyimli bir hocanın elinde büyüyecek bir futbolcu adayı çok daha parlak bir geleceğe sahip olacaktır.''

Kendisine Barcelonalı Gerard Pique'yi örnek aldığını ve oyun tarzını da elinden geldiğince ona benzetmeye çalıştığını vurgulayan Serdar, ''Küçükken futbola forvet olarak başladım. Sonra yavaş yavaş orta saha ve en son olarak stoper oldu mevkim. Stoper oynamaktan memnunum. Gerektiğinde sağ bek ve ön libero oynayabilirim. Kendimi rahat hissettiğim mevki kesinlikle stoper tabii ki'' ifadelerini kullandı.