Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Beşiktaş – Fatih Karagümrük karşılaşmasında yabancı kuralı karışıklığı yaşandı. Süper Lig’in 3. Haftasında oynanan maçta gündem yeni yabancı kuralıydı.

Beşiktaş sahasında gerçekleşen karşılaşma, misafir takım Fatih Karagümrük’ü Beşiktaş’ın 1 – 0 mağlup etmesi ile sonlandı. Maç sonrasında gündem skor değil, yabancı kuralı oldu. Bu duruma Beşiktaş’ın kalecisi Volkan Demirel, karşılaşmanın 4. Hakeminin Beşiktaş teknik heyetini yanılgıya soktuğunu açıkladı.

Maç esnasında Beşiktaş oyuncularından Salih Uçan’ın kırmızı kart görmesiyle birlikte oyundan çıkması durumunda Sergen Yalçın da takımına müdahale etmek istedi. Uçan’ın maçtan çıkmasının ardından Yalçın, Alex Teixeira’yı kenara çekmek istedi. Ancak Brezilyalı futbolcunun yerine sahaya Necip Uysal geçti.

Karşılaşma sonrasında açıklamalarda bulunan Sergen Yalçın, yabancı kuralını eleştirmesinin ardından maçın 4. Hakeminin kendilerini yanılttığını ve sahada mevcut 3. Türk futbolcunun olması gerektiğini belirterek uyarıda bulunduğunu açıkladı. Bu durumda da oyuna Teixeira yerine Salih Uçan’ı soktuklarını belirtti.

Yabancı kuralında sahada en fazla 8 yabancı oyuncu oynayabileceği şartının olduğunu ancak müsabakanın 4. Hakeminin kuralı bilmediğini ve bizi kandırdı ifadelerini kullanan Yalçın, karşılaşma anında yanılgıya düşerek, Türk oynatmamız lazım, düşüncesine girdiğini belirtti.

Karşılaşma sonrasında basın mensuplarına konuşan Sergen Yalçın, ‘’ 10 kişi kalınca, bir orta saha sokmamız gerekiyordu ve Necip'i aldık. Başka oyuncu da tercih edebilirdik ama Türk oyuncu sokmak zorundaydık herhalde. Kural öyle değilse 4. hakem de kuralı bilmiyor, bizi kandırdı o zaman.’’ İfadelerini kullandı.