Ispartaspor Kulübünde son günlerde çeşitli gelişmeler meydana geliyor. Ispartaspor Yönetiminden istifa eden Mehmet Aksın, Nihat Han ile bir kısım yönetim kurulu üyesi bir araya gelerek önceki gün yaptıkları toplantıda Ispartaspor Kulübü Başkanı İsmail Çalışkan"nı Başkanlıktan indirerek yerine Mehmet Aksın"ın Ispartaspor Başkanı olduğunu ilan ettiler.

 

Bunun üzerine bugün Ispartaspor tesislerinde bir basın toplantısı yapan Kulüp başkanı İsmail Çalışkan “Ben iki yıl süre ile Ispartaspor Kulübünü temsil ve ilzama tek başıma yetkiliyim” diyerek “09.12.2006 tarihinde Ispartaspor Genel kurulu yapıldı. Eski yönetim ibra edilmedi. Bunun üzerine benim başkanlığımda yeni yönetim kurulu iş başına geldi. Bana şunu söylediler. Bu kulübe sahip çıkma . bu kulüp küme düşüyor dediler. sen dahi bu kulübü kurtaramazsın dediler.

 

 İlk yarının sonlanmasına iki hafta kala kulübü sırtladık. Büyük bir çaba ile bugünkü seviyeye getirdik. İkinci devre lisans çıkaramaz dediler. çünkü 18 futbolcu Ispartaspor"dan kaçtı. Ispartaspor"da hemen hemen hiçbir oyuncu kalmadı. Futbol federasyonuna borçlarımızı ödeyerek 25 yeni oyuncu aldık. Şu ana kadar İsmail Çalışkan hiçbir kimseden maddi destek almadı. Belediye başkanımız bana sporcuların sigortasının yapılmasını, otoparkların ve polis evinin Ispartaspor"a verileceği sözünü vermişti. Şu ana kadar bunlar sonuçlanmadı. Hiçbir sorun yokken Mehmet Aksın arkadaşımız, otoparkları benden önce alarak kiralamış ve 167 milyar kira bedelini Yönetim Kurulu Üyesi Nihat Han"a ödemiş. Ancak Nihat Han bu parayı nereye vermiş bunun belgesi yok. 3 aydır görevdeyiz. Eski yönetim 3 aydır hala Yeni yönetime evrak teslim etmemiştir. 2 yıl süre ile Başkan İsmail Çalışkan, Ispartaspor Kulübü temsil ve ilzama tek başına yetkili diye noterden bütün yönetim kurulu üyelerinin imzasını ihtiva eden bir belge vermişlerdir. Hal böyle iken kalkılıyor yönetimi kurul üyeleri toplanıp Başkan Mehmet Aksın olduğunu ve artık bundan sonra Kulüp Başkanı İsmail Çalışkan olmadığını söylüyorlar.

 

Ayrıca nereden buldularsa bir karar defteri bularak buraya imza atıyorlar. Halbuki Kulüplerde tek bir karar defteri vardır. Bu karar defteri halen bende mevcuttur. Diğer karar defteri nereden çıkıyor? Bu bir sahteciliktir. Ispartaspor yönetiminde bulunan Selçuk Tık"a ait 5 milyarlık senet var. Bu senedi benden istiyor. Bende vermiyorum. Ayrıca bu senedi ödemiyorum. Esas gayeleri hem verilen senetler ödememek, hem de Mehmet Aksın"ın vermiş olduğu paranın nereye gittiğini kapatmak istektir. Bunun üzerine son 3 yıldır yönetimde bulunan yönetim kurulu üyeleri  ile bana muhalif olan yönetim kuruyu üyelerini avukatım vasıtası ile mahkemeye verdim. artık benim yapacağım bir şey kalmadı. Artık adliye kimin başkan kimin başkan olmadığını söyleyecek. Beni her gün tehdit ediyorlar. Isparta"yı terk et diyorlar. Ben terk ederim. Ama şimdiye kadar ödemiş olduğum bütün paraları versinler ben çekip gideyim. Mayıs ayında kongre var. Artık Mehmet Aksın, Nihat Han, yargı önünde hesap verecekler. Ben kulübü tüccar zihniyeti ile yönetiyorum. Diyorlar ki Futbol Federasyonuna temlik koydu Hayır bir kuruş bile koymadım. Ispartaspor Kulübü Isparta"nın malıdır. Ispartaspor kulübünün parasını kimseye yedirtmem. Ben zaten onun için geldim. Hiç bir Allah"ın kulu da bana yardımcı olmuyor. Ispartaspor"u terk eden 13 futbolcuya verilen senetlerin tamamı sahte senetlerdir. Bunlar elimde. Bunları da Savcılığa verdim. Ayrıca Otopark İhalesini alan Mehmet Aksın arkadaşımız 167 milyarın KDV"sini Ispartaspor kulübüne ödemedi.” şeklinde konuştu.