Fenerbahçe'nin yeni transferi Senegalli Moussa Sow, transferinde milli takımdan arkadaşları Issiar Dia ve Mamadou Niang'ın sarı-lacivertli kulüp hakkında söylediklerinin etkili olduğunu belirterek, ''Dia ve Niang, 'Tereddüt etme, Fenerbahçe'ye git' dediler. Ben de onları dinledim'' dedi.

Sow, FB TV'ye yaptığı açıklamada, geçen sezon Fenerbahçe'de forma giyen Senegal Milli Takımı kaptanı Niang ile sarı-lacivertli formayı giyen Dia'nın kulüp hakkında kendisine çok olumlu şeyler söylediğini ifade ederek, ''Dia ve Niang, 'Tereddüt etme, Fenerbahçe'ye git' dediler. Fenerbahçe'nin çok iyi bir kulüp olduğunu, kendimi orada çok iyi hissedeceğimi, bu teklifi kabul etmemi söylediler. Taraftarlarından, stattan bahsettiler. Ben de onları dinledim. Tabii ki bu süreçte arkadaşlarım ve ailemin de görüşlerini alarak kararımı verdim'' diye konuştu.

En kısa zamanda Türk kültürüne ve İstanbul'a adapte olmak istediğini vurgulayan Senegalli oyuncu, ''Ülke değişimi olacak, Fransa'dan Türkiye'ye geleceğim. Bu da önemli. Lille'de ne yaptıysam, burada da aynısını yapmaya çalışacağım. Bu büyük takımın formasını giyerken, takıma katkıda bulunmak için elimden geleni yapmak istiyorum'' ifadelerini kullandı.

Sow, Fenerbahçe'deki oyunculardan, Dia'nın yanı sıra kaptan Alex ve Emre Belözoğlu'nu tanıdığını söyledi.

Fenerbahçe Kulübü'ne 4,5 yıllık imza attıktan sonra Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nı gezen Sow'un, stadı beğendiği bildirildi.

Kulübün internet sitesinde yapılan açıklamada, Sow'un tesisler için ''Tek kelimeyle muhteşem'' dediği belirtilerek, Senegalli oyuncunun Lille'nin tesislerinin ardından Fenerbahçe'nin bambaşka bir dünya olduğunu dile getirdiği bildirildi.

Sow'un ''Niang ve Dia'nın Fenerbahçe hakkında anlattıklarının dışında gördüğüm kadarıyla Fenerbahçe tek kelimeyle muhteşem. Oynayacağım ilk maçımı sabırsızlıkla bekliyorum'' dediği kaydedildi.



-Dia: ''Sow'un en iyisini yapacağımdan eminim''-



Fenerbahçe'nin Senegalli futbolcusu Issiar Dia, Sow'un sarı-lacivertli takım için en iyisini yapacağını söyledi.

Senegal Milli Takım kampında yer alan Dia, FB TV'ye yaptığı açıklamada, kampta Sow ile uzun uzun transferini konuştuklarını belirterek, ''Fenerbahçe'nin çok büyük bir kulüp olduğunu, bize katacağı çok şey olduğunu söyledim. İstanbul'u, stadın atmosferini ve muhteşem Fenerbahçe taraftarını anlattım. Sow'un Fenerbahçe'de en iyisini yapacağından eminim. Avrupa'nın büyük takımlarından da teklifler vardı. O da büyük bir takım olan Fenerbahçe'yi seçti'' diye konuştu.

Niang ise Fenerbahçe'nin çok iyi bir seçim yaptığını ifade ederek, ''Sow, çok iyi hedefleri olan bir oyuncu. Fenerbahçe çok iyi bir seçim yaptı. Sow, Fenerbahçe ile ilgili sorular sordu. Çok net, doğruları, içimden geleni söyledim. Takımda muhteşem bir arkadaşlık ortamı olduğunu, çok saygı değer bir teknik adamla çalışacağını ve muhteşem bir taraftar olduğunu söyledim'' şeklinde konuştu.

Sezon başında Fenerbahçe'den ayrılan Niang, ''Fenerbahçe'yi çok özlüyorum. Tüm takım arkadaşlarımı, taraftarları, İstanbul'u da çok özledim. Dia davet ediyor. Afrika Kupası maçlarından sonra fırsat bulursam geleceğim'' dedi.