3. Lig 2. Grupta şampiyonluk mücadelesi veren ve liğin ikinci haftasında geçtiğimiz Pazar günü deplasmanda Tekirova Belediyespor ile golsüz berabere kalan Ispartaspor'da sıcak şoku yaşanıyor.
Ispartaspor Teknik Direktörü Tarık Söyleyici, dün saat 11.00'de Ispartaspor tesislerinde bir basın toplantısı yaparak Tekirovaspor maçının değerlendirmesini yaptı. Tecrübeli Teknik Patron Söyleyici, toplantıda yaptığı konuşmada; “Tekirova Belediyespor maçını 40 derecenin üzerinde sıcaklık ve bir o kadar da nem ortamında oynadık. Bir de maçın saat 16.00'da yani sıcaklık derecesinin yüksek olduğu saatte oynamamız özellikle bizim tarafı yani takımımızı son derece olumsuz etkiledi. Bu olumsuzluğa bir de saha ebatlarının son derece küçük olması eklendi.

Neticede tüm bu olumsuzluklara rağmen deplasmandan bir puanla döndük. Puanın iyisi kötüsü olmaz. Tekirova Belediyesporlu futbolcular her zaman orada oldukları ve o sıcağa alışkın oldukları için sıcak onları pek fazla etkilemedi.

Her zaman söylediğim gibi taraftarlarımız bizim her şeyimiz. Onlara bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum. Çünkü, Antalya'ya gelerek takımımızı 90 dakika boyunca o kavurucu sıcak altında desteklediler. Onlara bir galibiyet armağan etmek isterdik ama olmadı. Onun için üzgünüm. Maçtan beraberlikle ve bir puanla ayrıldık. Sonuçta yenemezsen yenilmeyeceksin prensibi ile maçta yenilmedik ve alnımızın akıyla bir puanla şehrimize döndük” dedi.

Takımdaki sakat futbolcu konusuna da değinen Ispartaspor Teknik Direktörü Tarık Söyleyici; “Evet, Bünyamin ve Muharrem'in sakatlıkları devam ediyor. Bu futbolcularımızdan Tekirova maçında da yararlanamadık. Ama olsun, ben sakatlıkları hiçbir zaman kendime mazeret olarak kabul etmem. Çünkü, elimizde geniş bir kadromuz var ve Ispartaspor öyle yada böyle sahaya 11 kişi ile çıkar ve maçını oynar.

Tekirova Belediyespor maçında yeni transferlerimizi denedim. Gerek Dede'yi gerek Yunus'u sahaya sürdüm. Maçta, her iki tarafın da önemli pozisyonları oldu. Onlar da öne geçebilirdi bizde öne geçebilirdik. Hatta, bir topumuz direkten gol çizgisine çarptı. Defans topu gol çizgisinden dışarı atarak tehlikeyi önledi. O gol olsaydı deplasmanda galibiyetle dönmek içten bile olmayacaktı” dedi.

Ispartaspor Teknik Direktörü Tarık Söyleyici, basın mensuplarının kaza konusunu gündeme getirmesi üzerine de şunları söyledi; “Tekirova maçına giderken Antalya yolunun 70. Kilometresinde Fren Balanslarından gelen koku ve ardında iç tekedir patlaması üzerine otobüsün tekeri yandı. Olayı anında hissederek duruma müdahale ettik.

Allah göstermesin böyle durumlarda otobüsün kapıları otomatik olarak kilitleniyormuş. Allah'tan bizde öyle bir şey olmadı ve hemen otobüsten inerek yanan tekere maç için götürdüğümüz ve 2 gün boyunca içeceğimiz sularla müdahalede bulunarak yangını söndürdük. Kazayı tek kelime ile ucuz atlattık diyebilirim.

Güvenilir bir yönetim ve güvenilir bir teknik kadronun göreve gelmesi ile Isparta'da yaşayan tüm Ispartaspor taraftarlarımıza da büyük bir güven geldi ve taraftar sayımızda ciddi oranda bir artış yaşandı. Bunu daha ilk maçta gördük ve devamında da bizi deplasmana kadar gelip desteklemelerinde de gördük. Bu son derece sevindirici bir durumdur.

Takımımızın emin adımlarla şampiyonluğa koşmasında taraftarlarımız için büyük bir birlik sağlanmış durumda. Bu birliktelik her geçen hafta daha da artarak stadyumumuz tıklım tıklım dolacaktır. Ben buna yürekten inanıyorum ve taraftarlarımızı önümüzdeki Pazar günü Muğlaspor maçını izlemeye saat 16.00'da Stadyuma bekliyorum” dedi.

Toplantının sonunda önümüzdeki Pazar günü kendi saha ve seyircimiz önünde oynayacağımız Muğlaspor maçına da değinen Teknik Direktör Tarık Söyleyici konuşmasının sonunda; “Muğlaspor'u yeneceğimizi düşünüyorum. Sakat olan Bünyamin ve Muharrem'in Muğlaspor maçında oynanıp oynayamayacakları konusunda şuanda kesin bir şey söyleyemeyeceğim. Hafta sonuna kadar bu durum netleşir. Biz bugün saat 11.00'den itibaren tesislerimizde toplanıp Muğlaspor maçı hazırlıklarına başlayacağız” dedi.