13. Dünya Atletizm Şampiyonası için Güney Kore'nin Daegu kentinde bulunan Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, Fenerbahçe Kulübünde son dönemde yaşanan sıkıntılar nedeniyle Türk atletizminin büyük bir darbe alacağını söyledi.

Federasyon başkanı Terzi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, kulüplerin sporcular için önemli olduğuna dikkati çekerek, ''Kulüplerden gelen yardımlar onlar için önemli. Fenerbahçeli arkadaşlarla görüştüğümde çok fazla bir sorun olmadığını düşünüyorum. 1-2 ay içinde her şeyin düzeleceğine inanıyorum'' dedi.

Sarı-lacivertli kulübe bir zarar gelmesi sonrasında sporcuları ortada bırakmayacaklarını anlatan Terzi, şöyle devam etti:

''Fenerbahçe Atletizm Takımı'nın devreden çıkması, Türk atletizmine büyük bir darbe olur. Çünkü bizim 2 önemli kulübümüz var. Biri ENKA, diğeri de Fenerbahçe. Milli takım sporcuları bu iki kulüpten geliyor.''



-Nevin'e inanıyor-



Mehmet Terzi, son dönemde performansı düşen ve başarılı olamayan Nevin Yanıt'ın en kısa zaman toparlanarak, eski haline geleceğine inandığını kaydetti.

Konuyla ilgili konuşan Terzi, Nevin'in Avrupa Şampiyonu olduktan sonra 3-4 ayı boş geçirdiğine dikkati çekerek, ''Sezona geç girdiler. Forma giremedi. Sezon bitiyor. Bu seneyi böyle geçirecek. Gelecek sezon eksiklerini tamamlayıp, olimpiyatlara hazırlanacaktır. Nevin Yanıt çabuk toparlar'' diye konuştu.



-''Türk atletizmi son yıllarda başarılı''-



Başkanı Terzi, Türk atletizminin son yıllarda büyük başarılar elde ettiğini ifade etti.

Kendi projeleriyle Türk atletizminin basamak atladığını anlatan Terzi, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Son 2-3 yıldır Türk atletizmini biliyoruz. Bizim projelerimizle kendini göstermeye başladı. Geçen sene Avrupa Şampiyonası'nda 3 altın ve 1 gümüş aldık. Şampiyon olarak Süper Lig'e çıkmamız da ayrı bir mutluluk kaynağı. Bundan sonra artık Avrupa'nın üzerinde hedefler koyacağız. Dünya şampiyonası ve olimpiyatlar gibi. Biz Pekin'e 16 kişi katıldık. Bu sene 9 sporcu (A) barajını, 9 sporcu da (B) barajını geçti. Toplam 18 sporcu olimpiyatlara katılma hakkını elde etti. 25 sporcunun üzerinde Londra Olimpiyatları'na katılmayı düşünüyoruz.''