Spor Toto Süper Lig'de Trabzonspor, Samsunspor karşısında ilk yarıyı 1-0 önde kapadı.

Karşılaşmanın 18. dakikasında Burak'ın attığı golle 1-0 öne geçen bordo-mavililer, aynı oyuncu ile 33. dakikada penaltı atışından yararlanamadı.

3. dakikada Burak'ın uzak mesafeden şutunda, kaleci Ertuğrul iki hamlede topu kontrol etmeyi başardı.

6. dakikada Cech'in soldan geriye doğru çıkardığı top ile ceza alanı çizgisinin üzerinde buluşan Halil'in şutunda, meşin yuvarlak üsten auta gitti.

18. dakikada Trabzonspor'un golü geldi. Bu dakikada Alanzinho'nun pası ile ceza alanı yayı üzerinde buluşan Burak, yerden sert bir vuruşla topu kaleci Ertuğrul'un solundan filelerle buluşturarak takımını öne geçirdi: 1-0

22. dakikada Cech'in soldan ortasında, yakın mesafede uygun durumdaki Colman, etkisiz bir kafa vuruşu yapınca kaleci Ertuğrul topa sahip oldu.

33. dakikada Trabzonspor Burak ile penaltı atışından yararlanamadı. Serkan'ın uzun pasıyla ceza alanına giren Burak, Kemal ile girdiği mücadelede kendini yerde bulunca maçın hakemi Yunus Yıldırım penaltı noktasını gösterdi. Burak'ın kullandığı penaltı atışında kaleci Ertuğrul sol tarafına doğru gelen topu çelerek bu futbolcuya gol izni vermedi.

37. dakikada Cech'in soldan ortasında, altı pas çizgisinin hemen yanında uygun durumdaki Olcan kötü bir kafa vuruşuyla topu yandan auta gönderdi.

Bordo-mavililer, ilk yarıyı 1-0 önde kapadı.

Stat: Hüseyin Avni Aker

Hakemler: Yunus Yıldırım, Serkan Gençerler, Serkan Akarca

Trabzonspor: Tolga, Serkan, Giray, Celustka, Cech, Colman, Aykut, Olcan, Alanzinho, Halil, Burak

Samsunspor: Ertuğrul, Adem, Kemal, Bahia, Yenal, Murat Yıldırım, Fink, Murat Ceylan, Uğur Boral, Ekigho, Gkekas

Gol: Dk. 18 Burak (Trabzonspor)

Sarı Kartlar: Dk. 6 Yenal (Samsunspor) Dk. 30 Alanzinho (Trabzonspor)