İlimiz ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan U14 Kızlar Basketbol Türkiye Şampiyonası bu hafta sonu başladı. Türkiye’nin dört bir yanından 27 kulüp 325 sporcu, 150’ya yakın antrenör, hakemin katılacağı büyük organizasyon 6 Mart, Işıkkent, SDÜ Atatürk ve SDÜ Batı Kampüsü spor salonlarında gerçekleştirilecek.

Türkiye Şampiyonasının teknik toplantısı 10 Haziran 2017 Cumartesi günü saat 18:00’da Gençlik Merkezi Toplantı salonunda düzenlenecek. 11 Haziran 2017 Pazar günü başlayacak olan U14 Kızlar Basketbol Türkiye Şampiyonası karşılaşmaları 18 Haziran 2017 Pazar günü final karşılaşması ile sona erecek.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü büyük organizasyon ile ilgili hazırlıklarını tamamladı.

GEVREK’TEN DAVET!

Büyük organizasyon hakkında açıklamalarda bulunan İl Müdürü Gevrek, “İlimizde 96 tescilli kulüp 28 bine yakın lisanslı sporcu sayısıyla her yıl 40’ya yakın ulusal organizasyona ev sahipliği yapmanın haklı gururunu yaşamaktayız. Yeterli spor alt yapısı, tesislere sahip kentimizde bu kez U14 Kızlar Basketbol Türkiye Şampiyonasına ev sahipliği yapacağız. Türkiye’nin dört bir yanından 27 kulübümüz katılacak. Bu büyük organizasyona ev sahipliği yapmak bizim için gurur vericidir. 4 ayrı spor salonunda düzenleyeceğimiz şampiyona için tüm hazırlıklarımızı tamamladık. 11 Haziran Pazar günü ilk müsabakalarla başlayacak olan şampiyona ilimiz ekonomisine bir nebze olsa katkı sağlayarak Spor turizmini canlandıracaktır. Müdürlük olarak spor turizminin yaygınlaşması için elimizden geleni yapıyoruz ve daha fazla büyük organizasyon için girişimlerimizi sürdürüyoruz. Buradan Türkiye Basketbol Federasyonu’na ilimize gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür eder, müsabakalara katılacak tüm kulüplerimize başarılar dilerim. 7 gün sürecek olan şampiyonaya tüm sporsever halkımızı bekliyoruz” dedi.

ŞAMPİYONAYA KATILACAK TAKIMLAR ŞÖYLE ;

“Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe, Denizli Büyükşehir Belediyespor, Mersin BŞB, İstanbul Üniversitesi, TED Ankara Koleji, ALLSTARS, Akademi Gençlik Spor Kulübü, Alanya Belediye S.K, Çankaya Üniversitesi, Bursa Biz Olalım S.K, Kocaeli Basket, Burhaniye Belediye, Kocatürk Koleji, Urla Belediye, Canik Belediye, KDZ. Ereğli Belediye, Sinop Yıldızları, Antakya Güney Gençlik, Abdullah Gül Üniversitesi, Gaziantep Gençlik Spor, Ordu Ünye Meçhul Asker Ortaokulu, Batman Belde Spor, Diyarbakır Bağlar Bld, Şanlıurfa GençlikSpor, Yeni Ufuklar Basketbol”