2013 yılı yatırım pro­gramında 3 milyon TL'lik ödenekle yar alan İsparta Ulus­lararası Atletizm Sahası Pro­jesi, AK Parti Milletvekilleri ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün baskısı sonucu büyütüldü.

Projeye 1000 seyircili tribün, ışıklandırma, sen­tetik yüzeyli futbol sahaları ilave ettirelerek bütçe 6.5 mi­lyon TL'ye çıkartıldı. İhale 21 Mayıs 2014'de Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nde yapıla­cak.

Süleyman Demirel'in etkin olduğu yıl­larda dönemin Valisi Ertuğrul Dokuzoğlu ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Kemal Erdin'in gün­deme getirdiği bir proje vardı: Sav Olimpiyat Köyü. O zaman çöplük olarak kullanılan alanın üzerinde Olimpiyat Köyü inşa edilerek her türlü sportif faaliyetlerin yapılabildiği bir merkez düşünülmüş ve hayal edilmişti. Ancak proje konuşul­maktan öteye gitmemişti.

Sene 2014; Adı Olimpiyat Köyü olmasa da eskiden çö­plük olarak kullanılan alanda yine spora ve gençliğe hizmet edecek devasa bir tesis inşa ediliyor. Spor ve Gençlik Hizmetleri Bakanlığı'nın 2013 yılı yatırım programında yer alan Uluslararası Atletizm Sa­hası Projesi, daha da genişletil­erek büyütüldü. AK Parti Isparta Milletvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç ve Recep Özel ile Genç­lik ve Spor İl Müdürlüğü'nün girişimleri sonucu projeye çeşitli ilaveler yapıldı ve ödeneği 6.5 milyon TL'ye çıkartıldı.

120 dönümlük alan üzerinde atletizm sahasının yanı sıra 1000 seyircili modem bir tribün, ışıklandırma ve sentetik futbol sahaları yapılacak. Projeye daha sonradan yüzme havuzu gibi açık spor tesisleri ilave edilebilecek.