Belirtilen şikayetlerden birisi hoparlör ile ilgili. Şikayete göre 16 inç MacBook Pro sahipleri, hoparlörden ara sıra gelen patlama sesinden şikayetçi. Yüksek sesle müzik dinlerken veya video oynatırken pencere kapatılınca patlama sesinin çıktığı tespit edildi. Aynı zamanda hoparlör birden kapanıp açıldığında da benzer bir durum meydana geliyor.

Apple destek ekibi, cihazla ilgili bazı sorunların farkında olduğunu ve kullanıcıyı mağdur etmemek için çalıştıklarını belirtti.

Ürünle ilgili gelen bir diğer şikayet ise hayalet ekran durumu. Yeni panel ile birlikte, ekrandaki bir metni veya pencereyi kaydırırken oluşan gölgelenme kullanıcıları rahatsız etmiş durumda. Bu durum herkesin başına gelmemiş olsa da kullanıcılar tedirgin. Harici bir monitör kullananların ise bu durumu dert etmelerine gerek yok.

Bazı kullanıcıları bu durumdan o kadar rahatsız olmuşlar ki, eski MacBook bilgisayarlarına dönmek zorunda kalmışlar. Yeni bilgisayarın paneli, Apple ’ın son panel teknolojisi. 2020 yılında tanıtılacak olan Mini-LED Macbook Pro ve iPad Pro modellerinde de bu ekranın kullanılması bekleniyor.

Kelebek klavye sorununu ortadan kaldıran ve çok daha akıcı bir yazma deneyimi sunan 16 inç MacBook Pro ’nun başlangıç fiyatı 18.299 TL. 8 çekirdekli tepe modelse 21.499 TL fiyatıyla raflardaki yerini almış durumda.

Siz 16 inç Macbook Pro hakkında ne düşünüyorsunuz?

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur