Samsung ’tan bu konu hakkında henüz bir açıklama gelmemiş olsa da ortaya çıkan iddialar, 2020 model Galaxy A serisi hakkında birçok bilgi veriyor. Bu iddialara göre Samsung, yeni Galaxy A serisinde üst seviye işlemci modellerine de fazlasıyla yer verecek. Bu işlemcilerden birinin Exynos 980 olması beklenirken diğerinin MediaTek Dimensity 1000 5G olması beklentiler arasında yer alıyor.

Birçok uygun fiyatlı fakat güçlü akıllı telefon modellerinde görülmesi beklenen bu işlemci, 4 adet Cortex A77 ile 4 adet Cortex A55 olmak üzere 8 çekirdeği bir araya getiriyor. 7 nm üretim süreci ile üretilen işlemcinin grafik tarafında ise Mali-G77 yer alıyor. Bunların yanı sıra işlemci, 5G, Wi-Fi 6 ve Bluetooth 5.1 bağlantı özelliklerine de sahip.

Samsung ’un orta segment akıllı telefon modellerinde MediaTek işlemciler kullanacağına dair henüz net bir bilgi yok. Ancak ortaya çıkan iddialar şimdilik bu yönde. Fiyat / performans açısından oldukça başarılı olan MediaTek işlemcilerin, yeni Galaxy A serisinde kullanılma ihtimali de epey bir yüksek.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur