Öncelikle 2020 iPhone söylentilerine bir bakalım. Bu söylentiler arasında 2019 yılının popüler alışkanlıkları haline gelmiş artırılmış gerçeklik deneyimi yer alıyor. Bu kapsamda ekran çentiğini geliştireceği tahmin edilen Apple, AR özelliği ile bu ekran özelliğini geliştirmeyi düşünüyor. Daha doğrusu Apple analisti olanların çoğunlukla beklentisi bu yönde.

Bu konuda yeni ortaya çıkan söylentilere göre, ProMotion ekranları gelecek yılın iPhone ’larında görebiliriz. Bu ise oldukça yerinde bir beklenti çünkü şirketin önceki yayınladığı raporlara göre, bu durum üzerine odaklanılıyor.

Daha önceki beklentileri de doğrulayan bu özellik ile iPad Pro ’da bulunan ProMotion özelliği, 2020 iPhone ’lar için gelecek gibi duruyor. Bu özellik ile birlikte ekranlar daha hızlı ve duyarlı hale gelecek. Hatta DigiTimes‘a göre, Google Pixel 4 ekranının 90Hz ’lik yenileme hızına karşılık, iPhone ’larda bu hızın 60 Hz ’den 90 Hz ’ye hatta 120 Hz ’ye çıkacağı tahmin ediliyor. Ancak bu hızlı ekranların ciddi şekilde batarya ömrünü de olumsuz etkileyeceğini unutmamak gerekiyor.

OLED ekranlarla yoluna devam edeceği tahmin edilen 2020 iPhone ’larda, yenileme hızının yükselmesinin yanında aynı zamanda, 5G ’nin de bulunması bekleniyor. Ekranda beklenen radikal değişikliklerin yanında daha küçük bir Face ID çentiğinin olması da yeni beklentiler arasında.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur