Mercedes SUV ailesinin en küçük üyesi tasarımında yapılan ufak tefek değişikliklerle birlikte yenilendi. 2020 Mercedes GLA özellikleri arasında ilk dikkat çeken, dışarıdan bakıldığında artık daha heybetli görünüyor olması. Uzunluk hariç diğer boyutları büyüyen araç, 0,28 Cd ’lik sürtünme katsayısına sahip. Bunun özellikle yakıt tasarrufu açısından önemli olduğunu söyleyebiliriz.

Aracın boyutlarına bakacak olursak, 4,41 metrelik uzunluğa, 1,83 metrelik genişlik, 1,61 metrelik yükseklik ve 2,73 metrelik dingil mesafesi eşlik ediyor. Bu arada toplam uzunluğun önceki nesle göre 14 milimetre azaltıldığını belirtelim.

Kısa süre önce karşımıza çıkan GLB ’nin keskin hatlarına rağmen GLA ’nın daha yumuşak çizgilere sahip olduğunu söyleyebiliriz. Tasarım detayları A-Class ’ı anımsatan GLA, A-Class ’tan farları ile ayrılıyor. GLA ’nın farları biraz daha kalın ve yuvarlak bir tasarıma sahip.

AMG 35, GLA ailesinin en performanslı modeli olacak. Bu versiyonun tasarımındaki detaylar da performansına gönderme yapıyor diyebiliriz. Daha agresif bir ön ve arka tampon ile gelen aracın arkasında çift egzoz konumlanıyor. Bu versiyonda 21 inçlik jant alternatifi mevcut.

Kabinde bizi Mercedes ailesinde son yıllarda görmeye alışkın olduğumuz bir ekran tasarımı karşılıyor. 10.25 inçlik ekran, hem gösterge panelini hem de MBUX isimli bilgi-eğlence sisteminin ekranını içine alıyor. Tabii bu en üst donanım seçeneğinde mevcut. Başlangıç seviyesindeki ekranın büyüklüğü ise 7 inç.

Yeni nesil GLA ’nın diz mesafesinin iyileştirildiği söyleniyor. Hem arkadaki yolcular hem de öndeki yolcu için daha geniş bir diz mesafesi sunuluyor.

GLA ’da birçok yeni güvenlik teknolojisi kullanılıyor. Bunlardan biri yaklaşık 60 km/s ’ye kadar aktif olan Acil Durum Fren Sistemi.

Mercedes, GLA ile birlikte opsiyon olarak Sürücü Yardım Paketi sunuyor. Bu paketin içinde Adaptif Hız Sabitleme, Aktif Hız Limit Asistanı ve Uyarı Sistemi, Kavşak ve Trafik İşaretleri Uyarı Sistemi, Şerit Takip Sistemi, Kör Nokta Uyarı Asistanı gibi güvenlik donanımları bulunuyor.

Mercedes GLA motor seçenekleri

435 litrelik bir bagaj hacmine sahip aracın motorlarına baktığımızda ise A-Class ile benzerlik görüyoruz. A-Class ülkemizde A180, A180d, A200 ve AMG A35 motor seçeneklerine sahip.

Şimdi gelelim Mercedes GLA motor seçenekleri ile ilgili detaylara.

GLA 200, 1.3 litrelik turboşarjlı benzinli motordan güç alıyor. Yaklaşık 163 beygir güç ve 250 Nm tork üreten otomobil, 0 ’dan 100 kilometre hıza yaklaşık 8.7 saniyede çıkıyor. GLA 200 ’ün motoru, 7 ileri çift kavramalı şanzıman ile kombine ediliyor.

AMG imzası taşıyan versiyonun 2 litrelik 4 silindirli motoru ise 306 beygir güç ve 400 Nm tork üretiyor. 0 ’dan 100 kilometre hıza 5 saniyede çıkan araç, standart olarak dört çeker olarak geliyor. Bu model de 8 ileri otomatik şanzıman ile kombine ediliyor.

GLA ’nın bir de hibrit versiyonunun olacağı açıklandı. Bu model hakkındaki detaylı bilgiler de 2020 yılı içinde netlik kazanacak. Yeni GLA konvansiyonel motorları ile 2020 yılının ilkbahar aylarında yollara inecek.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur