2020 Opel Insignia özellikleri ile ilgili detaylara ilk olarak tasarımdan başlamak gerekiyor. Makyaj operasyonu geçiren yeni Insignia, tampon ve sis farlarında bazı yenilikleri barındırıyor. Izgarası elden geçirilen otomobilde, adaptif IntelliLux LED farlar kullanılıyor. Ön farların her zamankinden daha hızlı olduğu ve hiç olmadığı kadar hassas tepkiler verdiği söyleniyor.

Yeni krom ön ızgara önceki modele göre daha da genişlemiş olarak karşımıza çıkıyor. Izgara üzerindeki Opel logosu ise artık daha büyük.

Arkada ise çift çıkışlı yeni egzozlar bizi karşılıyor. Arka tamponun da difüzörün de önceki modele göre elden geçirildiğini söyleyebiliriz.

2020 Opel Insignia ile ilgili konuşan Opel tasarım bölümünün başkan yardımcısı Mark Adams, yeni Insignia‘nın cesur ve saf bir tasarım diliyle geliştirildiğini belirtti. Ön kısmın, otomobilin sportif karakterini vurguladığını söyleyen Mark, daha geniş bir görünümün de altını çizdi.

Otomobilin daha alçak ve geniş görünmesindeki en büyük pay ise sis farlarına entegre bir şekilde gelen hava girişleri.

Yeni Insignia, şimdilik kabinini bizlere göstermedi. Opel bu gösterimi muhtemelen önümüzdeki ay düzenlenecek olan fuara saklıyor. Ancak, beklentiler krom detayların kabinde de kendini belirgin bir şekilde göstereceği yönünde.

Opel‘in yeni amiral gemisi dijital bir geri görüş kamerası ile gelecek. Geri görüşü iyileştiren bu sistem, çapraz trafik uyarı sistemi ile desteklenecek. Otomobil, 90 metre solundaki ve sağındaki nesneleri algılamak için radar sensörleri kullanacak.

Ayrıca yeni Insignia‘da Otomatik Acil Fren Sistemi, Yaya Algılama Destekli İleri Çarpışma Uyarısı, Şerit Takip Sistemi, Kör Nokta Uyarı Sistemi, acil durumda fren yapabilen Adaptif Cruise Control Sistemi, Trafik İşareti Algılama Sistemi ve Gelişmiş Park Yardımı gibi güvenlik donanımları bulunacak. Head-up display de otomobilin özellikleri arasında.

Apple CarPlay ve Android Auto destekli bir bilgi-eğlence sistemi ile gelen otomobilde Connected Navigation servisi de bulunuyor. Bu sayede trafik bilgisi gerçek zamanlı olarak alınabiliyor. Harita çevrim içi olarak güncelleniyor ve tahmini yolculuk süresi belirlenebiliyor.

Ön konsol da kablosuz şarj desteği de bulunuyor.

Kabindeki bir diğer beklenti ise AGR koltuklar. Ergonomik olarak onaylanmış bu koltuklar sayesinde Insignia ’daki kabin konforu artırılacak. Tabii bu koltuklar opsiyon olarak sunulacak.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur