Türkiye saati ile 03:00‘da başlayacak 2020 Oscar ödülleri için geri sayımda son saatlere gelindi. Bu yıl düzenlenecek kırmızı halıda 92. kez Akademi Ödülleri dağıtılacak.

Ödül kazananları merakla beklense de, geçen hafta sonu düzenlenen 2020 BAFTA ödül töreninde ödüle layık görülen isim ve yapıtların, bu gece de ipi göğüsleyeceği düşünülüyor.

92. Oscar ödülleri, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da sunucusuz olarak düzenlenecek. Geçen yıl komedyen ve aktör Kevin Hart‘ın bazı sosyal medya paylaşımları yüzünden aldığı tepkilerden dolayı son anda ödül sunuculuğundan çekilmesiyle, Oscar ödülleri 30 yıl sonra sunucusuz gerçekleştirilmişti.

Gecede merakla beklenen 1917, Once Upon a Time in Hollywood, The Irishman ve Joker filmleri, akademi tarafından adayların belirlendği süreçte büyük ilgi görmüştü.

2019 yılında vizyona giren, başrollerini Joaquin Phoenix, Robert De Niro, Frances Conroy, Brett Cullen ve Zazie Beetz‘ın paylaştığı Amerikan psikolojik gerilim filmi Joker’in birden çok dalda ödül alması da bekleniyor.

2020 Oscar ödülleri Türkiye saati ile sabah 04:00 sıralarında dağıtılmaya başlanacak. Töreni izlemek isteyen sinema severler, Bein 1 HD kanalından takip edebilecekler.

Tören sonunda ödül alan isimleri ve yapıtları sizlerle paylaşıyor olacağız.