Volkswagen Grubu kanatları altındaki Seat, 4. nesil Leon modelini sonunda tanıttı. Tasarımı baştan aşağı yenilenen otomobil, bu haliyle rakiplerine karşı avantaj sağlamak istiyor. 4.368 milimetre uzunluğunda, 1.800 milimetre genişliğinde ve 1.456 milimetre yüksekliğindeki otomobil, önceki nesline göre 86 milimetre uzamış durumda. Ayrıca 3 milimetre daha alçak ve 16 milimetre daha dar. Leon, 2.686 milimetrelik dingil mesafesi ile geliyor. Bu da önceki nesle göre 50 milimetre artırılmış.

2020 Seat Leon özellikleri ile ilgili detaylara baktığımızda artık çok daha keskin çizgilere sahip olduğunu görüyoruz. Seat’ın geçen yıl tanıttığı Formentor isimli konsept otomobili ile benzerlik taşıyan Leon’da değişen tasarım çizgileri rüzgar direncini yüzde 8 oranında azaltmış durumda. Yani tasarım hem şıklık açısından hem de verim açısından otomobile önemli katkılarda bulunmuş.

Tasarım detaylarına baktığımızda arkada yapılan yenilikler dikkat çekiyor. Leon’un arkasında artık bagaj kapağı boyunca uzanan bir arka far kullanılıyor.

Önceki nesil ile aynı kalan özelliklerden biri bagajda. Yeni Leon yine 380 litrelik bagaj hacmi ile karşımıza çıkıyor.

Son olarak, tamamen LED’li ön ve arka farların otomobilin opsiyon listesinde yer aldığı açıklandı. Bu farlarda dinamik sinyaller de yer alıyor.

Şimdi de gelelim kabine ve kabin içi teknolojilere.

Yeni Leon, son yıllardaki birçok otomobil gibi bağlanabilirliğe odaklanmış durumda. 10 inçlik bilgi-eğlence ekranına 10.25 inçlik dijital gösterge paneli eşlik ediyor. Tabii bu üst donanım için geçerli. Alt donanım seviyelerinde bilgi-eğlence ekranı 8.25 inçe iniyor.

Android Auto ve Apple CarPlay destekli Ful Link multimedya sistemi ile gelen yeni Leon, kablosuz şarj özelliğine de sahip.

2020 Seat Leon özellikleri ile ilgili detaylarda, kabin çizgilerinin VW Grubu’ndaki diğer modellere benzediği görülüyor.

2020 Seat Leon motor seçenekleri

2020 Seat Leon motor seçenekleri de tanıtım ile birlikte açıklandı. Otomobilde yer alan motor seçenekleri şöyle sıralanıyor;

90 beygir güç ve 110 beygir güç üreten 3 silindirli 1.0 TSI benzinli motor,
130 beygir güç ve 150 beygir güç üreten 1.5 litrelik TSI benzinli motor,
190 beygir güç üreten 2.0 TSI benzinli motor,
115 beygir güç ve 150 beygir güç üreten 2.0 TDI dizel motor.

Buradaki motorlardan 2.0 TSI versiyonu yalnızca otomatik şanzıman ile kombine ediliyor.

Seat tarafından yapılan açıklamaya göre, yeni Leon hibrit seçeneklere de sahip olacak. 1.0 TSI ve 1.5 TSI motorlar elektrikli motor ile kombine edilecek. Hibrit modeller de yalnızca DSG şanzıman ile gelecek.

Son olarak Leon, belirli pazarlarda sıkıştırılmış doğal gazı yakıt olarak kullanan TGI seçeneğine de sahip olacak. Bu versiyonda da 130 beygir güç üreten 1.5 TSI motor kullanılacak.

Ailenin yeni modeli yılın ikinci çeyreğinde Avrupa’da satışa çıkacak. Sporcu Leon Cupra ise ilerleyen aylarda tanıtılacak.