Aralık ayında ortaya çıkan görsellerde Pixel 4a‘nın tasarımı belli olmuştu. Bu model orta segment sınıfında yer alıyordu. Bu sızıntının ardından diğer Pixel modelleri için de bilgiler ortaya çıktı. Google, uygun fiyatlı olarak 3 yeni modelini kullanıcılarla buluşturacak. Üstelik modellerin ikisinde de 5G desteği bulunacak.

XDA geliştiricileri tarafından AOSP (Android Open Source Project) incelendiğinde, Google’ın yeni telefonları hakkında bazı bilgilere ulaşıldı. Ortaya çıkan isimlerin balık isimleri olduğu, Google’ın da Pixel telefonlara balık isimleri vermesinden, yeni modellerin ortaya çıktığı söylendi.

Sunfish, Redfin ve Bramble olarak isimlendirilen telefonların bazı özellikleri de belirlendi. Google’ın Android için hazırladığı bilgilerde ortaya çıkan özelliklerle birlikte piyasaya çıkacak 3 telefondan 2’sinin orta segment olduğu anlaşıldı.

2020’de duyurulacak olan Pixel modelleri

Modellere bakıldığında karşımıza ilk olarak Redfin modeli çıkıyor. Snapdragon 765 5G işlemciden güç alacak olan telefon, orta ve üst segment arasında yer alacak. 5G desteğine sahip cihazlarla aynı fiyatta olması beklenen telefon, Android 10 ile kullanıcılarla buluşacak. Özelliklerine bakıldığında bu telefonun Pixel 4a XL olması bekleniyor. Telefonun tasarımının ve üretiminin FIH Mobile tarafından yapılacağı söyleniyor. FIH Mobile, Foxconn tarafından işletilen bir firma.

Bramble modeli de Redfin gibi Snapdragon 765 işlemciye sahip olacak. Ancak telefonun başka bir firma tarafından üretilmesi beklenmiyor. Google tarafından tasarlanıp üretilecek olan telefon Android 10 ya da Android 11 ile kullanıcılarla buluşacak. Bu model için Snapdragon 865’e sahip olacağı söyleniyordu ama bu bilginin de yanlış olduğu belirlendi.

Son 2020 Pixel modelinin adı da Sunfish olarak belirlendi. Snapdragon 730 işlemciyi kullanacak olan telefonun Realme X2, Redmi K30 ve Galaxy A71 ile rakip olması bekleniyor. Bu modelin de Pixel 4a olması bekleniyor.

2020’de satışa çıkacak Pixel modelleri için satış tarihi henüz belirsiz.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur