G-CIVP tescil numaralı British Airways 747-400 yolcu uçağı, John F. Kennedy Uluslararası Havalimanı’ndan kalkarak Londra Heathrow Havalimanı’na teker koydu. Her gün onlarca farklı sefer düzenlenen bu yoğun hatta 747’i farklı kılan detay, uçuşu sadece 4 saat 56 dakikada tamamlayarak hız rekoru kırması oldu.

22 yaşındaki bu uçak sayede bu uçuşu beklenilenden 1 saat 20 dakika önce tamamlamış oldu. Bundan önceki ses altı hız rekoru Norveç’nın bayrak taşıyıcı havayolu şirketi Norwegian tarafından 2018’in Ocak ayında kırıldı. New York JFK ve London Gatwick arasında 5 saat 13 dakikalık bir uçuş gerçekleştirildi.

Tahmin edebileceğiniz gibi bu hız rekorlarının elde edilmesi için motorda herhangi bir modifikasyon veya tamamen buna odaklı bir uçuş gerçekleştirilmedi. Tüm bu rekorlar güçlü rüzgarlar sayesinde elde ediliyor.

Rakamlarla konuşmak gerekirse British Airways’e ait olan 747-400 okyanus üzerinde uçuşunu sürdürürken 320 km / saat’in üzerinde bir kuyruk rüzgarı vardı. Bu sayede uçağın yer hızı 1327 km / saat seviyesine ulaştı.

Tabi tüm zamanların rekoru Concord’a ait. BA ve Air France tarafından 1976’dan 2003’e kadar işletilen süpersonik ticari yolcu uçağı Concord, JFK – LHR rotasını 2 saat 52 dakikada tamamlayabiliyoru.