Golden Casino News tarafından hazırlanan rapora göre, 7 yıl önce hayatımıza giren oyunun indirme sayısı 2,5 milyarı buldu. Burada oyunun yeni bir versiyonunun gelmeden ve uzun süredir güncellenmesinin etkisi de büyük. Oyunun hala bu kadar popüler olması ise etkileyici. Aynı zamanda bu bize sonsuz koşu oyunlarının hala popülerliğini kaybetmediğini gösteriyor.

Mobil oyun pazarında, sayacağımız üç oyunun, pazar payının yüzde 55 ’ine sahip olduğunu görüyoruz. Bu gerçekten büyük bir oran. Subway Surfers oyunundan sonra ikinciliği Candy Crush Saga alıyor. Temple Run 2 oyunu ise üçüncü sıraya yerleşmiş durumda.

Pazar payının yaklaşık yüzde 19 ’una sahip olan Candy Crush Saga isimli oyun, 2012 yılından beri 1.34 milyardan fazla indirildi ve 6.37 milyar dolar kazandı.

Temple Run 2 ise 2019 yılının üçüncü çeyreğinde neredeyse yüzde 13 ’lük bir pazar payına ulaştı.

Bu oyunların yanı sıra hızla yükselen mobil oyunları da unutmamak lazım. Call Of Duty Mobile ve Pokemon GO ilk haftada en çok indirilen oyunlar ünvanını koruyor. Böylece 2019 yılının son ayına girerken Subway Surfers oyununun başarısının 2020 yılında da devam edip etmeyeceği merak konusu.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur