Koronavirüsü sebebiyle, özellikle bilgisayar ve telefon parçalarında üretim büyük oranda yavaşlamış durumda. Çin’de bulunan fabrikalar kapalı olduğu için üretim yapılamıyor veya yapılsa bile çok kısıtlı şekilde devam ediyor. Bu sebeple, önümüzdeki birkaç ay virüsün ilerleyişine göre zorlu geçebilir.

AMD’nin yeni işlemcilerinin ise Haziran ayında tanıtılması ve Temmuz başı gibi raflarda yerini alması bekleniyor. Eğer virüs yayılma hızını düşürürse, AMD tarafından birde fiyat sürprizi yapılabilir. Şirket, yeni bir çok çipli bir modül tasarımı ile birlikte maliyetleri büyük oranda azalttıklarını bildirdi.

Kıyaslama yapmak gerekirse, 7 nm üretim sürecinden geçen 16 çekirdekli 3. nesil 3950X, yeni selefi modeline kıyasla iki kat daha maliyetli. Ayrıca AMD’nin söylediğine göre, büyük kalıplar üretirken verim de düşüyor. Yeni tasarım ile birlikte, işlemciler için üretilen kalıplar daha küçük olacak. Böylece üretim veriminde de bir üst noktaya geçilecek.

Üretimin maliyeti neredeyse yarı yarıya azalacak. Böylece 4. nesil Ryzen işlemci fiyatları kullanıcıları sevindirecek. Pazara iddialı girerek olumlu satış sürecini devam ettirmek isteyen AMD, agresif fiyat politikasıyla birlikte iyi ürünler sunmak istiyor.

Siz yeni işlemciler ve fiyatları hakkında ne düşünüyorsunuz? Şu anda hangi işlemciyi kullanıyorsunuz ve gelecekte hangi platforma geçiş yapmayı düşünüyorsunuz?