Apple ’ın en güçlü bilgisayarı daha önce görmediğimiz bir fiyat ile karşımıza çıktı. Uzun zaman konuşulacak fiyat 420 bin TL ’lere kadar dayanınca akla gelen ilk sorular da Mac Pro fiyatı ile neler yapılabilir  oldu. Biz de sizler için hem bu bilgisayarın donanımları neler yakından baktık, hem de merak edilen soruyu cevapladık

Mac Pro fiyatı

Apple şu anda Mac Pro almak isteyenlerin karşısına iki farklı çeşit çıkartıyor. Kule tipi kasa ve raf tipi kasa olarak 2 farklı sürümden birisini seçebiliyorsunuz. Raf tipi kasa henüz ABD ’de dahil satışa çıkmış değil. Kule tipi kasa seçeneğini başlangıç fiyatı olarak 42.999 TL ’den satın alabiliyor ve üzerine farklı özellikler ekleyebiliyorsunuz. Tabi bu üzerine özellikler ekledikçe fiyatlar da değişiklik gösterebiliyor. Örneğin işlemcinizi “3.5 GHz 8 çekirdekli Intel Xeon W işlemci, 4.0 GHz ’e kadar Turbo Boost” modelinden “2.5 GHz 28 çekirdekli Intel Xeon W işlemci, 4.4 GHz ’e kadar Turbo Boost” modeline kadar çıkartırsanız ek olarak 56 bin TL ödemeniz gerekiyor ve yeni Mac Pro totalde 98.999 TL fiyatına kadar çıkıyor.

İşlemci, depolama, RAM gibi seçenekler konusunda birçok özelleştirme yapabiliyorsunuz. Bu konuda Apple bizlere özellikler konusunda herhangi bir kısıtlama sunmamış. Bu sayfadaki özelleştirmeleri yaparken tüm seçenekleri en üst düzey olacak şekilde seçmenizin ardından Final Cut ve Logic Pro X yazılımlarını da seçerseniz çok konuşulan fiyat 420.397 TL karşınıza çıkıyor.

Bu fiyatı ödediğiniz bilgisayar şu özelliklere sahip oluyor:

2.5 GHz 28 çekirdekli, 4.GHz ’e kadar Turbo Boost özelliğine sahip Intel Xeon W işlemci 1.5 TB DDR4 ECC bellek Her biri 2×32 GB HBM2 belleğe sahip iki adet Radeon Pro Vega II Duo grafik birimi 4 TB SSD depolama Apple Afterburner kart Tekerlekli paslanmaz çelik muhafaza Final Cut Pro X yüklemesi Logic Pro X yüklemesi

Ayrıca bu özelliklere sahip bilgisayar ile beraber  Magic Mouse 2 + Magic Trackpad 2 ile Magic Keyboard da kutu içerisinden çıkabilir.

Apple en güçlü bilgisayarını bu konfigürasyon ve fiyatlar ile karşımıza çıkartıyor. Fiyatlar bir hayli yüksek olsa da, Mac Pro özellikleri neler baktığımızda da en yüksek özellikleri bu bilgisayarda görebiliyoruz. Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Bilgisayarın özellikleri ile fiyatı arasıdaki bağlantıyı nasıl buldunuz?

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur