Canon EOS R5 özellikleri arasında en dikkat çeken detay düğün fotoğrafçılığından vahşi yaşam fotoğrafçılığına kadar tüm profesyonellere hitap ediyor olması. 8K video kaydı yapabilmesiyle de öne çıkan EOS R5, mevcut 4K endüstri standardının 4 katı çözünürlük sunarak içerik oluşturucularının 8K’da geniş çekim yapmasına olanak sağlıyor.

Görüntü sabitleme teknolojisi yeni RF lensleri ile desteklenen makine, mekanik deklanşörle 12 FPS görüntü yakalıyor. Elektronik deklanşörde ise bu 20 FPS olarak karşımıza çıkıyor.

EOS R5 özellikleri arasında bulut desteği de yer alıyor. Makine ile çekilen tüm fotoğraflar ve videolar doğrudan image.canon bulut platformuna aktarılıyor. Böylece istenilen her cihazdan çekilenleri kontrol etmek mümkün oluyor. Otomatik görüntü transferi, tüm görüntülerin hareket halindeyken bile diğer tüm cihazlardan anında görüntülenmesini kolaylaştırıyor.

Makinenin fiyatı ve ne zaman satışa çıkacağı ise henüz belli değil. Canon, EOS R5 modelini ilk olarak 27 Şubat’ta Tokyo’da düzenlenecek olan  CP+ Camera and Photo Show’da sergileyecek.