Mustang Lithium olarak isimlendirilen otomobil karşımıza elektrikli mavisi detaylarla çıkıyor. Otomobilin rengi ise açık gri.

800 voltluk bataryası 900 beygir güç üreten elektrikli Ford Mustang modelinin en dikkat çeken yanı ise manuel şanzıman ile geliyor olması. Elektrikli otomobiller genellikle karşımıza otomatik şanzımanlarla çıkıyor. Ancak, Mustang‘de durum biraz daha farklı.

Spor otomobillerde, sürüş zevkini yaşamak isteyen sürücülerin tercihi genellikle manuel şanzımanlı modelleri tercih ediyor. Ford da bu tercihten hareketle, yeni nesil otomobilinin elektrikli motorunu manuel şanzıman ile kombine etmiş durumda. Tabii bu modelin şimdilik bir prototip olarak, yalnızca fuara özel getirildiğini belirtelim.

Ford, otomobilin menzili ya da boyutları hakkında henüz bir açıklama yapmadı. Çünkü, belirttiğimiz gibi model şimdilik bir prototip.

Otomobilin kabinine baktığımızda karşımıza 2020 Ford Explorer modelindeki gibi dikey olarak konumlandırılmış 10.4 inçlik bir dokunmatik ekran çıkıyor.

Detroitli otomobil üreticisinin milyarlarca dolarlık elektrikli araçlara manuel şanzıman eklemesi oldukça ilgili çekici olarak değerlendirilebilir. İlerleyen zamanda bu elektriklilerin bazılarını, sınırlı sayıda da olsa manuel şanzıman ile görebiliriz.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur