SoftBank Group Corp’s Vision Fund ve Alibaba göre desteklenen Endonezyalı e-ticaret sitesi, bir bilgisayar korsanının yoğun saldırıları ile uğraş ediyor. Şirketin CEO’su William Tanuwijaya, bu konu hakkında demin bir açıklama yapmadı.

Kendi asıl vatanının en büyük e-ticaret sitesi olan Tokopedia, SoftBank Group Corp’s Vision Fund ile Alibaba’nın yatırımcıları kadar 2 milyar dolarlık bir yatırım aldı. Tanuwijaya, kendi sitesinin 90 milyondan artı faal kullanıcıya sahip olduğunu belirtti.

Tokopedia yönetimi göre yapılan açıklamada bir hücum girişiminin saptama edildiği söylendi. Bilgi çalma suçunun işlendiği ile ilgili iddialar namına bir soruşturma başlatan başarılı platform, kendi şifreleme sistemine güveniyor.

Şu an için bu konu hakkında araştırma yapmaya devam ettiğini söyleyen Tokopedia, bu girişim ve girişim hakkındaki iddialar için ek bir veri paylaşamayacağını açıklama etti. Bilgi ihlalleri konusunda paylaşımları ile meşhur olan “Under the Breach” isimli bir Twitter hesabı, bu konuya da el attı.

1 ay önce 15 milyon Tokopedia kullanıcısının bilgilerini ele geçirdiğini söyleyen bir bilgisayar korsanının paylaşımları, bu hesap göre takip ediliyor. “Under the Breach”, saldırganın Tokopedia’nın veri tabanına girdiğini gösteren bir paylaşım yaptı.

Paylaşılan görselde kullanıcıların e-posta adresi, adı, soyadı ve diğer özel bilgileri yer alıyor. Buna ek olarak adı henüz saptama edilemeyen bilgisayar korsanı, çok daha büyük bir kullanıcı veri tabanına sahip olduğunu iddia ediyor.

UPDATE: same actor is now selling the full database with allegedly 91,000,000 records for $5,000 on the Darknet.

This is really bad, make sure you change your passwords for other services in case you are re-using passwords. pic.twitter.com/bGOnAhmQ7e

— Under the Breach