Trump yönetimi göreve geldiği ilk günlerden beri Çin ile olan ticari ilişkileri yeniden yapılandırmaya çalışıyor. Özellikle Huawei üzerinden işi ulusal tehdit boyutuna çıkaran Trump, şimdi de Çin ticaretinin can damarını kesmeye niyetleniyor.

Çin her ne kadar son zamanlarda büyük markalarıyla gündeme gelse de, aslında ekonominin temel dinamiği halen kopya teknoloji üzerine kurulu. İddialara bakılırsa ABD teknoloji kopyalayan tüm Çin şirketlerini kara listeye almayı planlıyor.

ABD Başkanı Trump, eski iPhone ’ları geri istiyor!

ABD Başkanı Donald Trump sosyal medyadaki ilginç açıklamaları ile tanınıyor. Bu ilginç açıklamalara Apple ile bir yenisi ekledi. ABD Başkanı Trump eski iPhone'ları geri istiyor!

Washington Post her ne kadar bunu Beyaz Saray danışmanı Peter Navarro ’ya dayandırmış olsa da, Navarro bu haberin gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Ancak gazete belgeleri gördüğünü ve iddiaların gerçek olduğunu açıkladı.

Eğer iddialar doğruysa, ABD irili ufaklı birçok Çin menşeli şirketin ABD ile olan ticaretini engelleyebilir. Ortada bir casusluk suçlaması olmadığı için müttefik ülkelerin nasıl bir pozisyon alacağı ise merak konusu.

Peki siz ne düşünüyorsunuz, ABD-Çin ticaret savaşı kopya teknoloji üreten şirketlerle yeni bir boyuta taşınır mı? Yorumlarınızı bekliyoruz.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur