Bu olayın basında büyük ses getirmesinin ardından Airbnb, konaklama koşullarını sıkılaştırma yoluna gitti.

Airbnb CEO ’su Brian Chesky tarafından Twitter üzerinden yapılan açıklamaya göre Airbnb, parti için ev kiralama hizmetini yaşanan silahlı saldırı nedeniyle durdurma kararı aldı.

Starting today, we are banning “party houses” and we are redoubling our efforts to combat unauthorized parties and get rid of abusive host and guest conduct, including conduct that leads to the terrible events we saw in Orinda. Here is what we are doing:

— Brian Chesky (@bchesky) November 2, 2019

Brian Chesky, Airbnb ’nin böyle bir olayın yaşanıp yaşanmayacağı konusunda garanti veremediğini fakat bu tarz durumların yaşanmaması için özel bir destek takımı kurulacağını açıkladı. Bu destek takımı, izinsiz yapılan partilerin ihbarı durumunda hızlı bir şekilde harekete geçerek kişilerin Airbnb‘den tamamen uzaklaştırılmasını amaçlıyor.

Chesky ayrıca, yaşanan durumun kabul edilemez olduğunu ve Airbnb ’nin benzer bir durum yaşanmaması adına her türlü işlemi yapacağını da belirtti.

Yapılan bu değişikliğin geçici olup olmadığı konusunda ise herhangi bir açıklama bulunmuyor.

Bu durum her ne kadar ev sahipleri tarafından memnuniyet ile karşılansa da, eğlenmek isteyen Airbnb kullanıcılarının tepkisini çekti.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur