Şubat ayında düzenlenecek Galaxy Unpacked etkinliği ile birlikte, Samsung birçok ürününü piyasaya sunacak. Merakla beklenen yeni S20 ailesi ve Flip Z modeli ile birlikte, Galaxy Buds Plus modeli de tanıtılacak. Kablosuz kulaklık pazarındaki liderliği elinde bulunduran Apple‘a karşı elini güçlendirmek isteyen Samsung, yeni ürünü ile birlikte pazara iddialı bir giriş yapmayı planlıyor.

Atılan bir Twitter gönderisinde, Samsung Galaxy Buds Plus’ın 149.99 dolar fiyat etiketine sahip olacağı söylendi. Ayrıca Buds Plus, bir önceki nesil Buds modeline kıyasla iki kat daha uzun batarya süresi sunmayı hedefliyor. Yeni modelde merakla beklenen ve kafaları karıştıran durum ise aktif gürültü engelleme özelliğinin olup olmayacağıydı. Sızıntıya göre aktif gürültü engelleme, Samsung Galaxy Buds Plus modelinde olmayacak. Ancak yeni model ile birlikte aktif gürültü izolasyonu olacağı belirtildi.

Galaxy Buds+ will cost $149.99. Battery life will be double the Galaxy Buds and will will have improved Active Noise Isolation (not cancellation.)

— Max Weinbach (@MaxWinebach) January 27, 2020

Aktif gürültü izolasyonunun, gürültü engellemeye göre nasıl bir performans sunacağı şimdilik bilinmiyor. Samsung Galaxy Buds Plus, daha uzun batarya süresi ve gürültü izolasyonu ile birlikte Apple’ın ikinci nesil AirPods modeline rakip olabilir. Bu da kablosuz kulaklık pazarının en büyük üç üreticisi Xiaomi, Samsung ve Apple arasındaki rekabetin kızışmasına sebep olacak gibi görünüyor.

Siz Samsung Galaxy Buds Plus fiyatı hakkında ne düşünüyorsunuz?