Cihazda kullanılan Chromium versiyonun eski olduğunu tespit eden güvenlik araştırmacıları eski sürümde bulunan bellek taşma açığını tetikleyerek Amazon Echo üzerinde tam kontrol elde etmeyi başardı.

Üstelik bu saldırının gerçekleşmesi için hacker ile aynı WiFi ağı üzerinde olmanız yeterli oluyor. Eğer bu saldırıya maruz kalırsanız Amazon Echo‘nuz ve bağlı olduğu tüm teknolojik cihazlar çok kısa bir süre içerisinde hackerların kontrolüne geçebiliyor.

Etkinliği gerçekleştiren Trend Micro yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre, bulunan bu açık nedeniyle Amazon Echo ’nun kontrol ettiği tüm cihazlara komut göndermek mümkün hale geliyor.

Bu açık nedeniyle buzdolabınız, havalandırmanız hatta ve hatta kapılarınızın kilidi bile hackerlar tarafından kontrol edilebilir cihazlara dönüşebiliyor.

Team Fluoroacetate ismi ile yarışmada bulunan güvenlik araştırmacıları, buldukları bu açık sayesinde 60.000 dolar para ödülü kazanmayı başardılar.

Amazon ekibi, konuyla ilgili raporu aldıktan kısa bir süre sonra açıklama yaptı. Açığın inceleneceği ve gerekli güncellemelerin yapılacağını belirtti. Fakat güncelleme için herhangi bir tarih vermekten kaçındı.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur