MWC 2020, 24 Şubat- 27 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek. Etkinliğin başlamasına sayılı günler kala çok sayıda teknoloji şirketi, bu yıl katılmayacaklarını duyurdu. Bunun sebebi ise tabii ki Çin’de ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılan koronavirüs.

NVIDIA, Ericsson ve LG gibi markalar etkinliğe katılmayacağını açıklamıştı. Samsung cephesinde ise üst düzey yöneticilerin seyahat planlarını iptal ettiği iddia edilmişti.

Son olarak Amazon koronavirüs ile ilgili kararını açıklayan şirket oldu. Yapılan açıklamaya göre Amazon, MWC 2020’ye katılmayacak.

Konuyla ilgili etkinliğin organizasyonunu üstlenen GSMA’dan da açıklama geldi. İptallere rağmen konferansın gerçekleştirileceğini duyurdu. Güvenlik önlemlerinin artırıldığını söyleyen şirket, katılımcıları kimseyle el sıkışmaması konusunda uyardı.

Ayrıca Çin’in Hubei eyaletinden fuara katılımlar da yasaklandı. Ek olarak, Çin’den gelen ziyaretçilerin en az 14 gündür ülke dışında vakit geçirdiğini ispat edebilmesi gerekiyor. Bildiğiniz gibi koronavirüs 14 günlük kulukça süresi ile sinsi denebilecek bir virüs.