2012 ’de Amazon ’un ortaya çıkardığı ve data warehouse süreçleri için geliştirdiği Redshift şimdi daha yalın ve daha hızlı bir halde karşımızda. Amazon ’un on binlerce müşterisiyle birlikte şu anda dünyanın en popüler veri deposu olan Redshift, için önemli geliştirmeler yapıldı.

Sürekli olarak hızlı performans ve karmaşık sorgular için destek ve işlem yeteneklerini artıran Redshift, müşterilerin yalın veriye daha hızlı ulaşması için güncellendi.

Aslında daha önceki Redshift modeli, bilgi işlem gücü ve depolama kapasitesi arasında oldukça sağlam bir bağlantı kurar. Belirli sayıda örneğe sahip bir küme oluşturursunuz ve her örnekle sağlanan yerel depolama miktarını sizlere gösterir.

İsteğe bağlı Concurrency Scaling (Eşzamanlılık Ölçeklendirmesi) ile ek bilgi işlem gücüne erişebilir ve kümelerinizi dakikalar içinde aşağı ve yukarı ölçeklendirmek için Elastic Resize‘ı kullanabilirsiniz. Böylece değişen bilgi, işlem ve depolama gereksinimlerine hızlı bir şekilde uyum sağlar.

Bugün ise hesaplama gücünü ve depolama alanını ayrı ayrı optimize edebilen, yeni bir yönetilen depolama modeliyle desteklenen Redshift ’in yeni nesil ve çok daha hızlı hesaplama imkanı sunan güncellemesi piyasaya sürüldü.

Lansmanda yüksek bant genişliğine sahip ağ oluşturmak için SSD tabanlı depolama Amazon Simple Storage Services yani Amazon S3 kullanımı ile veri yönetimi teknikleri gibi bazı mimari geliştirmelerin ortaya çıkarıldığı bildirildi.

Yeni geliştirmeler Redshift ’in, diğer bulut destekli veri ambarı hizmetlerinin 3 katı performans vermesini sağlıyor. Bununla birlikte Yoğun Depolama (DS2) örneklerini kullanan çoğu Amazon Redshift müşterisi aynı maliyet ile 2 kat daha iyi performans ve 2 kat daha fazla depolama alanı elde edecek.

Diğer birçok kullanım durumunun yanı sıra, bu yeni özellik iş yükünün büyük kısmının veri ambarındaki verilerin küçük alt kümesine odaklandığı operasyonel analitik için iyi bir seçim olacak. Geçmişte, müşteriler depolama limitleri dahilinde kalabilmek için daha eski verileri diğer depolama türlerine yüklüyordu. Bu da geçmiş verilerle ilgili sorguları karmaşık hale getiriyordu. Fakat yeni destek ile karmaşıklık ortadan kaldırıldı.

Yeni Nesil Hesaplama

Yeni RA3, yeni yönetilen depolama modeliyle birlikte çalışacak şekilde tasarlandı. Ra3.16xlarge‘da 48 vCPU, 384 GiB Bellek ve 64 TB‘a kadar artırılabilir depolama alanı bulunuyor.

Optimize edilmiş yeni depolama birimi

Yeni yönetilebilen depolama birimi sistemi aynı derecede ölçek, performans ve dayanıklılık için her durumda S3 destekli büyük kapasiteli, yüksek performanslı SSD tabanlı depolama önbelleği barındırıyor. Depolama sistemi, yüksek performans ve önbelleği yönetmek için veri bloğu sıcaklığı, veri bloğu ve iş yükü modelleri gibi önemli özellikler dahil olmak üzere birden fazla metrik kullanıyor.

Veriler otomatik olarak uygun seviyeye yerleştirilir ve önbellekten veya diğer optimizasyonlardan yararlanmak için özel bir şey yapmanıza gerek yoktur. SSD ve S3 depolama için aynı düşük fiyatı ödersiniz ve veri deponuzun depolama kapasitesini ek örnekler eklemeden ve ödemeden ölçeklendirebilirsiniz.

Redshift‘in mevcut olduğu tüm AWS Bölgelerinde RA3 örneklerini yönetilen depolama ile birlikte kullanmaya başlayabilirsiniz.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur