Hindistan son dönemlerde birçok teknoloji şirketinin iştahını kabartan büyük pazarlardan biri. Hem kalabalık bir nüfusa hem de büyük bir tüketicisine sahip olan ülke Amazon‘un da radarına takılmışa benziyor.

Amazon ise Hindistan pazarının en büyük sinema bileti devlerinden olan BookMyShow ile ortak oldu. Bu özel ortaklıkla beraber Amazon Pay kullanıcıları online sinema bileti rezervasyonu yapabilecek.

Teknofest resmi web sitesi hacklendi

İlk olarak 2017 yılında karşımıza çıkan Teknofest etkinliği bu yıl ziyaretçi akınına uğramıştı. Çeşitli gösterilerin ve yarışmaların düzenlendiği etkinliğin resmi web sitesi hacklendi.

Şirket, online bilet alan kullanıcılara yüzde 2 para iadesi yaparak ucuz sinema bileti satacak. Amazon böylece ülkede sinema bileti satışında önemli bir pay almanın peşinde.

Şirket Amazon Pay kullanımını arttırmak ve tüketim yelpazesini genişletmeye çalışıyor. Amazon bu yüzden sinema bileti dışında Amazon Pay içinde büyük bir altyapı yatırımı yapıyor.

Amazon Pay için  birçok yeni hizmeti Hindistan üzerinde deneyen şirket, fatura ödeme gibi özellikleri de ilk defa Hindistan pazarına sundu. Yerel bankalarla kendi ödeme altyapı sistemi olan UPI ödeme altyapısı anlaşmaları yapan Amazon, rakiplerinin aksine kullanıcılar arası para alışverişine odaklanmış durumda.

Amazon şimdiye kadar Pay için Hindistan pazarına 634 milyon dolar yatırım yapmış durumda. Peki siz ne düşünüyorsunuz, Amazon Hindistan‘da gerçekleştirdiği bu büyük yatırımın karşılığını alabilir mi? Yorumlarınızı bekliyoruz.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur