Siteyi izleyen New York araştırma firması Marketplace Pulse’nin kurucusu Juozas Kaziukenas konuyla ilgili olarak yaklaşık 250.000 tüccar tarafından satış yapılan Amazon’da on milyonlarca ürünün en erken Nisan ayına kadar pek çok Amazon müşterisi tarafından kullanılamayacağını söyledi. Kaziukenas, “Bu Amazon’un gördüğü en büyük aksaklık ve müşteriler başka bir yerde alışveriş yapmaya başladıkça satışlar azalacak. Çünkü daha hızlı teslimat aranıyor. Satışçılar üzerindeki etkisi olumsuz yönde büyük olacak.” dedi.

Amazon’un deposu

Satıcı şimdilik müşterilere hızlı ve verimli bir şekilde ulaşmak için Amazon tarafından sağlanan şirket içi teslimat hizmetine güveniyor. Beklenen teslimat, Prime için aylık veya yıllık ücret ödemeyen, gönderi indirimlerini ve diğer avantajları içeren Amazon müşterileri için oldukça yavaş olacak gibi görünüyor.

Hijyen ürünlerine öncelik veriliyor

Amazon , kalabalık mağazalardan kaçınan müşterileri için çevrimiçi olarak yiyecek ve diğer ev ihtiyaçları satın alan müşterilerin siparişlerindeki artışa ayak uydurmak için mücadele ediyor. Şirket Salı günü, bağımsız satıcılara ait envanterin paketlenerek Amazon müşterilerine gönderildiği depo ağında öncelikli olmayan mal gönderilerini barındırmayacağını söyledi. Şirketin amacı, insanların şu anda satın aldıkları ürünlerle depoları stokta tutmak. Tuvalet kağıdı, çamaşır suyu ve dezenfektan mendiller gibi.

Amazon, hijyen ürünlerine öncelik veriyor.

Bu, e-ticaret devinin geçici olarak televizyon ve oyuncak gibi öncelikli olmayan gönderileri kabul etmediği anlamına geliyor. Amazon ayrıca, depo çalışanlarını ve teslimat sürücülerini güvende tutma baskısı altında çalıştırmaya zorluyor. Şirket, 100.000 çalışanı için geçici olarak ücret artışı planını açıklamıştı.

Amazon, depolarını kapatmayı reddediyor!

Amazon, Avrupa'da 5 işçinin Corona virüsü testleri pozitif çıkmasına rağmen depolarını kapatmayı reddediyor! Şirket, gerekli bütün sağlık önlemlerini aldığını söyledi.

Amazon, “Müşterilerimize hizmet ederken aynı zamanda çalışanlarımızın güvenliğini sağlamaya yardımcı olmak için; lojistik, nakliye, tedarik zinciri, satın alma ve üçüncü taraf satıcı süreçlerimizi, daha yüksek önceliğe sahip olan stoklama ve teslimat önceliklerine göre değiştirdik “dedi.