Nvidia ’nın Ray Tracing özelliğini destekleyen ekran kartlarını piyasaya sürmesiyle birlikte, oyun dünyasında önemli bir çığır daha açıldı. Işın izleme teknolojisi sayesinde göz alıcı grafiklere ve gerçekçiliğe sahip olan oyunlar, ekran kartlarını da yenilemeyi beraberinde getirdi.

Şu anda Nvidia ’nın 2080 ve RTX 2080 Ti gibi ekran kartlarının hakim olduğu yüksek kaliteli pazara AMD de giriş yapacak. Bugün çıkan raporlara göre AMD, “Nvidia Katili” olarak adlandırdığı yeni ekran kartıyla ışın izleme teknolojisini başka bir boyuta taşıyacak.

AMD ’nin Radeon DNA2 mimarisine dayanan üç üst düzey GPU ’sundan biri olan ekran kartı Navi 23 olarak adlandırılacak. Radeon RX 5000 serisinde tanıtılan ikinci nesil AMD ’nin elden geçirilmiş GPU mimarisini kullanarak karşımıza çıkacak. AMD ’nin bu yeni çipleri, TSMC ’nin 7nm ’lik işlem düğümünü kullanarak üreteceği de bildirildi.

Navi 23 söylentileri Ağustos ayında ortaya çıkmıştı. Her üç grafik kartının da gerçek kanıtları, Kasım ayının başında ortaya çıkan Linux sürücülerinde ortaya çıktı. Navi 21 ’in üçlünün en güçlüsü olması bekleniyor ve Navi 23 ise üçlünün en uygun fiyatlısı olacak. Muhtemelen Navi ismiyle çıkacak üç model de Ray Tracing teknolojisine sahip olacak. Üçü sahip olmasa da en az birinin sahip olacağı da bu sızıntılarla netleşmiş oluyor.

AMD ’nin yeni nesil ekran kartlarını Haziran 2020 ’de kullanıcılara tanıtması bekleniyor. Daha iyi voltaj regülasyonu, değişken oranlı gölgeleme, daha hızlı önbellek ve birçok farklı özellik ile Ocak ayında düzenlenecek CES 2020 döneminde de tanıtılabilir.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur